Απέναντι από το 5ο ΚΤΕΛ υπάρχει ακόμα ένα καφενείο που μαζεύονται οι τελευταίοι επανπομείναντες οδηγοί που δούλευαν σε εκείνο το χώρο όταν έσφιζε από ζωή. Ένας απ' αυτούς είναι ο Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Αίγινα αλλά πολλές φορές περνά από τα παλιά λημέρια του.
Όταν έμαθε για το ιστορικό δρομολόγιο που έγινε με το "πράσινο" στο Σύνταγμα πήρε τηλέφωνο για τις ευχές. "Θα είμαι στο καφενείο του 5ου. Έλα να με μαζέψεις για να με πας εκεί που έχεις το 'πράσινο'. Θέλω να το χαζέψω", μου είπε.
Μόλις μπήκε στο αμαξοστάσιο του Κεραμεικού μόνο τα κλάμματα δεν έβαλε. Με τα πολλά άρχισε να λέει ιστορίες από τα παλιά έως ότου θυμήθηκε πως το 1964, όταν βγήκε στους κινηματογράφους η ταινία "Η σωφερίνα" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη έγινε χαμός μεταξύ των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.
Δεν ήταν μόνο οι όμορφες γάμπες της Αλίκης που έπαιρναν τα μυαλά στους πιο... άτακτους αλλά ένα τραγούδι που είχε γράψει ο Αλέκος Σακελλάριος κι έγινε δημοφιλές μόλις πρωτοέπαιξε στην εκπομπή της "Λύρας", μεσημέρι Κυριακής στο σταθμό των Ενόπλων.
Ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και το "Τρίο Ατενέ" έδωσαν άλλη χροιά στο τραγούδι του Γεράσιμου Λαβράνου σε στίχους Αλέκου Σακελλάριου. Ήταν αυτό εδώ που μόλις έπαιζε σε τρανζίστορ όλοι άρχισαν να το τραγουδούν ή κάθονταν υπομονετικά στη σειρά κινηματογράφων όπως ο "Νίκαια" επί τη Θηβών, ο "Άλφα" στην Κονδύλη, το Σινεάκ στην Καραΐσκου για να δουν αυτή τη σκηνή:
Περισσότερες δημοσιεύσεις για
τον παλιό Πειραιά με ένα κλικ εδώ.
τον παλιό Πειραιά με ένα κλικ εδώ.
Για δημοσιεύσεις με αναφορές στο 5ο ΚΤΕΛ
(του Πειραιά) που βρισκόταν στη Θηβών 50, πολλά κλικ εδώ.
(του Πειραιά) που βρισκόταν στη Θηβών 50, πολλά κλικ εδώ.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου