06/07/14

Μια Βίλα σε 4 ρόδες ! ! !


Ένα τροχόσπιτο… πέντε αστέρωνΗ αυστριακή Marchi Mobiles μπορεί δικαιολογημένα να καυχιέται πως έχει κατασκευάσει ένα από τα πολυτελέστερα  αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Το eleMMent χαρακτηρίζεται ως το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που έχει κατασκευαστεί ποτέ και ως ένα από τα ακριβότερα μιας και κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.



Βασίζεται στα μηχανικά μέρη ενός DAF FX 105, με καμπίνα μήκους 12 μέτρων με συνολική επιφάνεια έως 30 τ.μ. (με το όχημα ευρισκόμενο σε στάση) και σχεδίαση που εκτός από φουτουριστική προκύπτει και αεροδυναμική (μειωμένη κατανάλωση έως και 20% σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκινούμενο).
Ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία του Marchi eleMMent είναι το τεράστιο παρμπρίζ με το οβάλ σχήμα, καθώς και άλλα στοιχεία όπως τα πτυσσόμενα σκαλοπάτια για την είσοδο στην καμπίνα και την αναδιπλούμενη τέντα στην οροφή που επιτρέπει στους επιβάτες στιγμές χαλάρωσης στην ιδιότυπη βεράντα που βρίσκεται στην σκεπή του αμαξώματος.


Η ναυαρχίδα των πολυτελών campers ζυγίζει γύρω στους 20 τόνους και για το λόγο αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό μοτέρ για να κινηθεί αξιοπρεπώς.
Η εταιρεία δεν αναφέρει τον κατασκευαστή του κινητήρα -μάλλον είναι και πάλι η DAF- ενώ αρκείται να διευκρινίσει πως είναι diesel, με απόδοση 510 ίππων και ότι η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.



Πηγή: focuswebtv.gr




1 σχόλιο :





Translate