25/07/14

Αθερίδης, Καραμπέτη, Χατζησάββας, Βογιατζής στο ίδιο λεωφορείο! (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Επτά φωτογραφίες από ένα ξεχωριστό γεγονός
που έγινε στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο


Κορυφαίοι ηθοποιοί που συνεργάσθηκαν με τον σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό το καλοκαίρι του 2011 επιβιβάσθηκαν στο μουσειακό Mercedes Benz R495 Βιαμάξ των αδελφών Λαζαρόπουλου για ένα μοναδικό δρομολόγιο στο κέντρο των Αθηνών.

Το δρομολόγιο ξεκίνησε από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου όπου δόθηκε το ραντεβού με τον εκλεκτό θίασο του Εθνικού Θεάτρου. 
Εκτός από τον σκηνοθέτη κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό, στο Mercedes επιβιβάσθηκαν οι ηθοποιοί κ.κ. Προκόπης Αγαθοκλέους, Θοδωρής Αθερίδης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιάννης Βογιατζής, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Ζιόβας, Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κώστας Κοράκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Ντένης Μακρής, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μπινιάρης, Γιούλα Μπούνταλη, Αργύρης Πανταζάρας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου και Μηνάς Χατζησάββας.


Με αυτήν την κίνηση έγινε μια διαδραστική και άμεση επαφή του θιάσου με το κοινό της Αθήνας. Οι ηθοποιοί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον κόσμο και να τον προσκαλέσουν στις παραστάσεις του σπάνιου δράματος που έγραψε ο Ευριπίδης με τον τίτλο «Ηρακλής μαινόμενος».

Ο «Ηρακλής μαινόμενος» είναι έργο συγκλονιστικό, από τα λιγότερο παιγμένα – αλλά ακριβώς γι’ αυτό το λόγο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόμενα – κείμενα του Ευριπίδη παρουσιάσθηκε για δεύτερη μόλις φορά από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού στις 5 και 6 Αυγούστου 2011 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στη συνέχεια σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.



Το λεωφορείο συνόδευσε τον θίασο στην Επίδαυρο, στους Φιλίππους, στα Βριλήσσια, στο Αττικό Άλσος, στην Ελευσίνα και στην Πετρούπολη. Αλληγορικά το λεωφορείο ήταν εκείνο που έφερνε το «μπουλούκι» και μ’ αυτό άρχιζε η παράσταση.


Απολαύστε τις φωτογραφίες από εκείνο το ιστορικό δρομολόγιο και παρακολουθήστε το διαφημιστικό της παράστασης όπου εμφανίζεται συμβολικά (στο 0’:10”) το R495.







Διαβάστε ακόμα:




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate