18/07/14

Το OF1317 Βιαμάξ του Αγρινίου σώθηκε και γοητεύει

Ο επεισοδιακός εντοπισμός τον Αύγουστο του '10
και η σωτήρια του ιστορικού Mercedes


Με τον φωτορεπόρτερ κ. Γιώργο Διαμαντάκη οργανώσαμε το καλοκαίρι του 2010 μια… «επιδρομή» στην Κέρκυρα για φωτογραφήσεις και συλλογή αρχειακού υλικού ύστερα από πρόσκληση των φίλων Ανδρέα Αλέγρη και Ανδρέα Λαβράνου.

Στο δρόμο προς το Αγρίνιο, μόνο που δεν προκαλέσαμε ατύχημα όταν είδαμε ένα υπέροχο υπεραστικό λεωφορείο Mercedes Benz OF1317 Βιαμάξ παρατημένο λίγο πιο δίπλα από την Εθνική Οδό.

Ήταν αυτό εδώ με τον αριθμό «155», το οποίο φωτογραφήσαμε το χαζέψαμε και φύγαμε για τον προορισμό μας. Ένα καταπληκτικό εργαλείο, φτιαγμένο το 1972 και συντηρημένο όσο ελάχιστα. 

Το "155" λίγο πιο δεξιά από την Εθνικό Οδό, σχεδόν απέναντι από το σταθμό του ΚΤΕΛ
Αναλόγως το χαζέψαμε πάλι και κατά την επιστροφή, όταν έτυχε στα μέσα εκείνου του Αυγούστου να φύγουμε άρον – άρον για την Κέρκυρα για να προετοιμαστεί το μουσειακό Mercedes Benz O322 Βιαμάξ της ΛΑΕΓΕ για ένα γύρισμα στον Ορχομενό.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν συγκράτησα το τηλέφωνο από το πωλητήριο. Καιγόμουν να ανακατασκευαστεί, να αποκατασταθούν οι ζημιές και να καταστεί λειτουργικά έτοιμο το άλλο υπεραστικό της συλλογής, το R 495 Βιαμάξ, το οποίο μου προκαλούσε τότε απελπισία.

Πέρασε αρκετός καιρός όταν έμαθα από τον κ. Γιώργο Νάθενα ότι το «155» του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας σώθηκε, επισκευάσθηκε και μάλιστα οι νέοι ιδιοκτήτες του έχουν μεράκι για να το διατηρήσουν. Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε μάλιστα ότι το OF κινείται περιστασιακά και κλέβει τις εντυπώσεις.

Πραγματικά είναι μαγεία να βλέπει κανείς άλλο ένα μουσειακό λεωφορείο να πηγαίνει κόντρα στο χρόνο και στην καταστροφή χάρη στο μεράκι που έχουν οι ιδιοκτήτες του.




Διαβάστε ακόμα:


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate