14/07/14

ΟΑΣΘ: Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία



Επιστρέφουν από αύριο, Τρίτη 15 Ιουλίου, τα αστικά λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, θα κυκλοφορήσουν κανονικά από τις 6 αύριο το πρωί. 
Ήδη εκταμιεύτηκαν 4 εκατ. ευρώ για να καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων σχετικώς με τις πάγιες υποχρεώσεις του μηνός Ιουνίου. Ωστόσο το πρόβλημα με την βιωσιμότητα του ΟΑΣΘ παραμένει. 


Όπως άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Χρ. Στεφανίδης, πρέπει να βρεθούν περίπου 40 εκ. ευρώ για να εξοφλήσει τους προμηθευτές του και το ΙΚΑ. Οι επαφές εκπροσώπων του διοικητικού του συμβουλίου θα συνεχιστούν και αύριο στην Αθήνα.  
Στόχος είναι να δοθούν στον οργανισμό τα συνολικά 130 εκατ. ευρώ που του οφείλονται από επιχορηγήσεις της περιόδου 2010-2013.  
Η κυβέρνηση φαίνεται να θεωρεί υπερβολικές τις επιδοτήσεις προς το ΟΑΣΘ και δηλώνει αποφασισμένη να τις περιορίσει, ανοίγοντας τον δρόμο για αύξηση των εισιτηρίων.  
"Περιθώρια παρεκκλίσεων από τις αρχές της οικονομικής αποτελεσματικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν νοούνται από κανέναν φορέα. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Χρ. Σταικούρας.
Πάντως τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας υποδεικνύει ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το τέλμα και το αδιέξοδο στον ΟΑΣΘ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον οργανισμό κ. Δημ. Τσερμενίδης


Διαβάστε ακόμα για το ίδιο θέμα: 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate