Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Τρία ιστορικά Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία στην 5η έκθεση κλασσικών οχημάτων


Το μήνυμα για ανάπτυξη και ανασυγκρότηση στην Ελλάδα της κρίσης με μοναδικά αντικείμενα της εγχώριας βιομηχανικής κληρονομιάς στέλνει η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (ΕΟΟΕ) σε συνεργασία με τους συλλέκτες Χ. & Β. Λαζαρόπουλο, στην 5η έκθεση κλασσικών οχημάτων “Auto Moto & Classic Festival” που πραγματοποιείται στο MEC Παιανίας από τις 8 ως τις 11 Μαΐου 2015. 

Ένα υπεραστικό του 1962 που αποτέλεσε τον τεχνολογικό θρύλο της βιομηχανίας αμαξωμάτων, ένα αστικό του 1981 που χαρακτηρίστηκε το καλύτερο όχημα όλων των εποχών και ένα τουριστικό που αποτέλεσε πρότυπο αντιγραφής από ξένες βιομηχανίας από το 1976 εκτίθενται σε κοινή θέα λίγο μετά την ανακατασκευή τους. 

Είναι τρία λεωφορεία που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από ελληνικά χέρια σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, τα οποία περισώθηκαν, αποκαταστάθηκαν και εκτίθενται για να θυμίζουν ότι η καλύτερη απάντηση στην κρίση είναι η επιστροφή στη δουλειά και στην παραγωγική διαδικασία με σχέδιο και όραμα. 

Οι επισκευές των λεωφορείων έγιναν στα αυθεντικά πρότυπα των σχεδιαστών και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται κατά συντριπτική πλειοψηφία από βιομηχανίες, βιοτεχνίες και εργαστήρια που εξακολουθούν να επιβιώνουν στην ελληνική αγορά. 

Οι συλλέκτες Χάρης και Βαγγέλης Λαζαρόπουλος, καθώς και ο Κώστας Αντωνίου σας προσκαλούν και σας αναμένουν σε μια μοναδική πολιτιστική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης κλασσικών οχημάτων. 


Στο χώρο που βρίσκονται τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία έχουν διοργανωθεί πολιτιστικά και ενημερωτικά events σχετικά με την έρευνα και τη μελέτη της ιστορίας των συγκοινωνιών και της βιομηχανίας. Μάλιστα, το μεσημέρι της Κυριακής έχει προγραμματισθεί να γίνει και μια πρωτότυπη εκπομπή μέσω web radio

Εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε όποιον δρόμο βρεθεί μπροστά σας, διότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC, επί της Λεωφόρου Λαυρίου 301. 

Τα λεωφορεία θα σας περιμένουν για ιστορίες του δρόμου και ταξίδια στο χρόνο.


 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.