Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Πώς θα άλλαξει το μέλλον της οδήγησης (VIDEO)


Η εταιρεία κατασκευής φορτηγός Freightliner πήρε πρόσφατα την άδεια να δοκιμάσει στην Πολιτεία της Νεβάδα το πρώτο αυτοματοποιημένο φορτηγό. 


Ένα τέτοιου είδους όχημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κατευθύνεται μόνο του και ο οδηγός θα παίρνει το τιμόνι μόνο εντός των κατοικημένων περιοχών. 

Το φορτηγό θα είναι σε θέση να κινείται στην σωστή λωρίδα και να αποφεύγει τα διερχόμενα αυτοκίνητα μέσω ραντάρ, ενώ την ίδια ώρα η Mercendes Benz δοκιμάζει τα πρώτα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το φορτηγό που κινείται μόνο του θα συμβάλει έτσι ώστε οι οδηγοί να είναι πιο ξεκούραστοι. Επίσης, θα χρησιμοποιούνται λιγότερα καύσιμα, καθώς τα φορτηγά, επικοινωνώντας μεταξύ τους ηλεκτρονικά, θα σχηματίζουν διμοιρίες και το πρώτο σε σειρά θα δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας ενάντια στον αέρα.

Όπως είναι αναμενόμενο, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν κάποιες αναστολές σε σχέση με αυτή τη νέα πρόταση. 

Ο Scott Grenerth από τον Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Οδηγών Φορτηγών στις ΗΠΑ, δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα να οδηγήσει έναν «γίγαντα» γεμάτο ραντάρ και κάμερες. 

Τα φορτηγά είναι μεγάλα οχήματα και είναι σημαντικό να υπάρχει σωστός υπολογισμός του τι έπεται να συμβεί, γεγονός που, κατά τον ίδιο, είναι δύσκολο να γίνει μέσω ενός υπολογιστή.

Μέχρι στιγμής τα αυτοματοποιημένα οχήματα θα πρέπει να εγκριθούν από νομικής άποψης τα επόμενα χρόνια, ενώ μένει να γίνει ξεκάθαρο ποιος θα είναι υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος. 

Η νομοθεσία σε κάποιες Πολιτείες της Αμερικής ίσως να μπουν εμπόδιο στην ευρεία χρήση τους, καθώς σε κάποιες περιοχές απαγορεύεται ρητά το να απομακρύνει ο οδηγός τα χέρια του από το τιμόνι.

Δες το βίντεο εδώ:

Πηγή: CNN

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.