Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Πάτρα: Ανισόρροπος ελεγκτής προκάλεσε κρίση πανικού σε ΑΜΕΑ!

Σάλος στην Πάτρα από την απαράδεκτη συμπεριφορά ελεγκτή του αστικού ΚΤΕΛ σε ανάπηρη κοπέλα 


Το «έλα να δεις» έγινε σε λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών όταν έπαθε κρίση κοπέλα που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, ύστερα από την απάνθρωπη και απαράδεκτη -όπως καταγγέλλουν συνεπιβάτες- συμπεριφορά από ελεγκτή λεωφορείου.

Η νεαρή επιβάτις δεν είχε ανανεώσει την κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Όταν το διαπίστωσε ο ελεγκτής, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο “Αchaia Channel”, άρχισε να βρίζει και να ωρύεται. Και δεν έφτανε αυτό: Πήρε την κάρτα και την έσκισε ενώπιον των επιβατών που δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς η κοπέλα φαινόταν ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Το ντελίριο του ελεγκτή, ο οποίος επιβάλλεται να υποβληθεί σε ψυχομετρική εξέταση ή να απαλλαγεί αμέσως από τα καθήκοντά του όπως λένε ακόμα και συνάδελφοί του, προκάλεσε κρίση πανικού στην κοπέλα. Οι σπασμοί της ήταν έντονοι, έδειχνε να χάνεται και χρειαζόταν την άμεση βοήθεια ειδικών.

Η πρόεδρος του ιδρύματος «Μέριμνα» κ. Άννα Σπηλιωτακάρα δήλωσε στο “Achaia Channel”: «Το παιδί αυτό παθαίνει συχνά κρίσεις ιδίως κάτω από καθεστώς  έντασης. Αντιλαμβάνεστε πώς έφτασε στο σπίτι του και πώς το είδαν οι γονείς του. Ωστόσο δεν υπήρξε καταγγελία στη "Μέριμνα" για το γεγονός. Η αλήθεια είναι ότι οι κάρτες έχουν λήξει. Η «Μέριμνα» έχει ζητήσει να υπάρξει κάποια κατανόηση λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των ατόμων μέχρι να ανανεωθούν οι κάρτες, να υπάρξει δηλαδή κάποια παράταση, κάποια ανοχή. Δεν είχαμε ανταπόκριση. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να προσέχουμε. Ο άνθρωπος με αναπηρία φαίνεται. Δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές».


Αναμένεται να κατατεθεί έγγραφη αναφορά προς το ΚΤΕΛ Πατρών για να γίνει πειθαρχικός έλεγχος στον ελεγκτή κομίστρου και αναλόγως με την απόφαση των αρμοδίων του ΚΤΕΛ το θέμα θα τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας του υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών.


Σε ερώτηση που κάναμε σε στέλεχος του υπουργείου, το θέμα είναι σοβαρό και θα πρέπει να κατατεθεί στο Πρωτόκολλο του υπουργείου επώνυμη και έγγραφη αναφορά ώστε να γίνει η απαιτούμενη παρέμβαση. Η ίδια πηγή επισήμανε πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά για κακή συμπεριφορά εργαζομένου ή μετόχου στο ΚΤΕΛ Πατρών και δεν θα αντιμετωπιστεί με απλή σύσταση. 

Διαβάστε ακόμα:

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.