Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

2016: Έτος προσδοκιών και συνεργιών

Στίγμα διαθέσεων, προθέσεων και προσδοκιών
με την αρχή του νέου έτους



Μια χρονιά έφυγε με πλούσια δράση στο ενεργητικό μας, αλλά και με πολλές δυσκολίες λόγω της γενικότερης ακαμψίας και αναποτελεσματικότητας στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον. Το 2015 ευτυχώς έφυγε για να δώσει τη θέση του στο 2016, από το οποίο έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις και προσδοκίες.

Συνήθως αυτές τις ημέρες όλοι κάνουν απολογισμούς. Εμείς επιμένουμε να κάνουμε σχεδιασμούς για περισσότερο έργο και να μοιραζόμαστε ευχές που ελπίζουμε να μετατρέπονται σε στόχους. 

Ας φέρει λοιπόν το 2016 στην ομάδα «Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία» ακόμα περισσότερους ένθερμους φίλους με αγάπη σε ένα αντικείμενο που προβάλλει τη νεώτερη βιομηχανική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. 

Ας φωτίσει ορισμένους να προτάξουν τις συνέργειες ως πράξεις καλή θελήσεως με τιμιότητα και ειλικρίνεια για να μπει, επιτέλους, ο θεμέλιος λίθος για την ίδρυση ενός Εθνικού Μουσείου Μεταφορών όπου ο καθένας θα έχει ρόλο αναλόγως ειδικότητος, σχετικότητος και επενδυτικής επιφανείας ώστε να συγκροτηθεί ένας υγιής φορέας πέρα από κρατικοδίαιτους πειραματισμούς. 

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να επαναλάβουμε το οικονομικό θαύμα που σημειώθηκε στη χώρα μας, πάνω στα ερείπια που άφησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος με ατμομηχανή την ελληνική αμαξοποιΐα. Η επιχειρηματικότητα μπορεί να έρθει πάλι στο προσκήνιο για να μεταναστεύσει η μιζέρια που εγκαθίδρυσαν άλλοι στη χώρα μας κι αυτό θα γίνει με επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, τάξη, οργάνωση και εξορθολογισμό. 


Το 2016 πρέπει να αφήσουμε παλιές και αρρωστημένες αντιλήψεις πίσω μας, μαζί με πρόσωπα που μας κορόιδεψαν κατάμουτρα σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιοι να κοπιάσουμε και να υπερβούμε τα όρια των δυνατοτήτων μας, καμμιά αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει. 

Στο χέρι μας είναι να κάνουμε την ανατροπή όχι με πολιτικάντικες μπαρούφες αλλά με την επανοργάνωση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας και την ανασυγκρότηση κάθε κλάδου επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό είναι το μήνυμα και το ζητούμενο. 

Είμαστε πρόθυμοι και τολμηροί. Περιμένουμε κι άλλους που θα συμπορευθούν σε αυτήν την κατεύθυνση με σοβαρότητα. 

Καλή Χρονιά!






Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.