28/07/14

ΚΤΕΛ Βόλου: Άσε το Ι.Χ. και πάρε το λεωφορείο!


Εισιτήριο, στάση και παραλία... Αυτή είναι η σειρά που ακολουθούν φέτος εκατοντάδες λουόμενοι στο Βόλο, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για τα καλοκαιρινά τους μπάνια, δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στις κοντινές παραλίες, αλλά και κερδίζοντας οικονομικά καθώς πληρώνουν μόνο το εισιτήριό τους.


Για την κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού το αστικό ΚΤΕΛ Βόλου έχει φέτος αυξήσει τα θερινά δρομολόγια μέσω των οποίων εξυπηρετούνται και τα μπάνια του λαού. Μάλιστα φέτος η εταιρεία έχει συνδέσει περιοχές που υπό άλλες συνθήκες, οι επιβάτες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν συνδυαστικά τουλάχιστον δύο γραμμές.

Όπως αποκαλύπτει στον "Ταχυδρόμο" ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Τρύφων Πλαστάρας, «η οικονομική κρίση έχει μεταβάλει τις ανάγκες των λουομένων, με αποτέλεσμα πολλοί να επιλέγουν για το μπάνιο τους τις κοντινές ακτές του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου».

Γι' αυτόν το λόγο, όπως ανέφερε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί η εταιρία για ακόμη μια χρονιά προχώρησε στη δρομολόγηση λεωφορείων σε κοντινές παραλίες, ώστε να διευκολύνονται τα μπάνια του λαού.

«Η αύξηση των θερινών δρομολογίων διευκολύνει ευρύτερα τους συμπολίτες που λόγω της καλοκαιρίας και της επισκεψιμότητας σε κοντινούς προορισμούς, μετακινούνται συχνότερα και αναζητούν μια οικονομική και ασφαλή λύση για να μεταβούν εκεί που θέλουν», δήλωσε ο κ. Πλαστάρας.

Οι γραμμές που έχουν πρόσβαση σε παραλίες

Αναλυτικά όλες οι γραμμές που έχουν πρόσβαση σε παραλίες είναι οι εξής:
  • Νο 01: Άναυρος - Νέα Ιωνία: Στις παραλίες του Αναύρου.
  • Νο 03: Ν. Δημητριάδα - ΜΕΤΚΑ: Στις παραλίες του Αναύρου.
  • Νο 05: Λεχώνια - Πλατανίδια: Στις παραλίες της Αγριάς και των Πλατανιδίων.
  • Νο 06: Αλυκές : Στις παραλίες των Αλυκών.
  • Νο 15: Γ. Δήμου -Παλαιά: Στις παραλίες του Αναύρου.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΤΕΛ στις παραπάνω γραμμές του πολεοδομικού συγκροτήματος, παρατηρείται αυξημένη κίνηση και γι' αυτό έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια.

Σε κάποιες από τις γραμμές υπάρχει επέκταση των βραδινών αναχωρήσεων, όπως οι γραμμές του Αναύρου. Πιο συγκεκριμένα αλλαγές έχουν γίνει στις ακόλουθες γραμμές:
  • Νο 01 : Άναυρος - Νέα Ιωνία 
  • Νο 03 : Ν. Δημητριάδα - ΜΕΤΚΑ και 
  • Νο 15 : Γ. Δήμου - Παλαιά.

Όσον αφορά στη γραμμή Νο 6 που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των Αλυκών, η δρομολόγηση των λεωφορείων γίνεται ανά 30 λεπτά, από τις 8.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται για ακόμη μία χρονιά και στη Γραμμή Νο 5 που εκτελεί τη διαδρομή Βόλο, Αγριά, Λεχώνια, Πλατανίδια, όπου τα δρομολόγια προς Πλατανίδια πολλαπλασιάζονται, με τελευταία αναχώρηση από Βόλο στις 23:00 μμ και 23:30 μμ από Πλατανίδια αντίστοιχα.

Για τα μπάνια του λαού

Επίσης πέρα από τις καθιερωμένες γραμμές, για την εξυπηρέτηση των λουόμενων, πραγματοποιούνται παράλληλα τα δρομολόγια για τα μπάνια του λαού. Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται οι γραμμές Μελισσάτικα - Αλυκές, Διμήνι - Αλυκές και Αλλη Μεριά προς την πλαζ Αλυκών. Για τις συγκεκριμένες διαδρομές οι επιβάτες θα πρέπει να ακυρώνουν πράσινο εισιτήριο.

Ειδικότερα, για τη γραμμή Μελισσάτικα - Αλυκές το λεωφορείο θα αναχωρεί από τα Μελισσάτικα στις 9.40 π.μ. με ώρα επιστροφής από την πλαζ Αλυκών στις 11.40 π.μ. Για τη γραμμή Διμήνι - Αλυκές το λεωφορείο θα αναχωρεί από Διμήνι στις 10.15 π.μ. με ώρα επιστροφής από την πλαζ Αλυκών στις 12.10 π.μ. και για την γραμμή Άλλη Μεριά προς την πλαζ Αλυκών το λεωφορείο θα αναχωρεί στις 9.00 π.μ. από Άλλη Μεριά με ώρα επιστροφής στις 11.10 π.μ. από την πλαζ Αλυκών.

Ενημέρωση από την ιστοσελίδα

Ο κ. Πλαστάρας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και την αποφυγή της αναμονής, τους προτρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα «ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ» με στόχο να έχουν έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση για τα δρομολόγια. Συγχρόνως μπορούν να λαμβάνουν αναλυτικούς πίνακες από τα κεντρικά εκδοτήρια και τα σταθμαρχεία της Εταιρείας.


Με πληροφορίες από: Newsvolos

Διαβάστε ακόμα: 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate