05/01/13

ΚΟΥΪΖ: Πόσα λεωφορεία ΚΤΕΛ, ΗΛΠΑΠ και συρμούς ΕΗΣ βλέπεις στο VIDEO

Από την ταινία "Γάμος αλά ελληνικά" οι ηθοποιοί κ.κ. Γιώργος Κωνσταντίνου και Ξένια Καλογεροπούλου,
μέσα σε αστικό Scania υπερμείζονος τύπου μπροστά στον εισπράκτορα...
Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύσαμε φωτογραφία σε κουΐζ που ρωτάμε ποιος ηθοποιός πληρώνει το εισιτήριο της συμπρωταγωνίστριάς του. Σήμερα επανερχόμαστε.
 
Πολλοί ήταν εκείνοι που βρήκαν ότι ήταν φυσικά ο ηθοποιός κ. Γιώργος Κωνσταντίνου ο οποίος συμπρωταγωνίστησε στην ταινία "Γάμος αλά ελληνικά" με την Ξένια Καλογεροπούλου.
 
Για τις ανάγκες των γυρισμάτων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα λεωφορεία για τις σκηνές στις οδούς Σταδίου, Αμαλίας και Όλγας όπου φαίνεται πως ο Κωνσταντίνου επιβιβάζεται μαζί με την Καλογεροπούλου σε λεωφορείο, αγοράζουν εισιτήριο από τον εισπράκτορα και πιάνουν τη συζήτηση.
 
Σήμερα σας παρουσιάζουμε καρέ της ταινίας που δείχνουν σημεία της παλιάς Αθήνας. Με την ευκαιρία, βρήκαμε και εντάξαμε πλάνα από παλιές ταινίες και επίκαιρα της εποχής με εικόνες της πρωτεύουσας από το 1965 έως το 1967. Έχουν σκηνές από τη ζωή της πόλης, την κίνηση στους δρόμους και φυσικά τα συγκοινωνιακά μέσα της εποχής.
 
Εκτός από τα πανέμορφα λεωφορεία των αστικών ΚΤΕΛ εκείνης της εποχής θα δείτε κλασσικά τριαξονικά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία των ΗΛΠΑΠ αλλά και τους θρυλικούς ξύλινους συρμούς των τότε ΕΗΣ.
 
Ελπίζουμε να απολαύσετε το βίντεο και να μας γράψετε οποιαδήποτε παρατήρηση έχετε.
Το κουΐζ της ημέρας είναι απλό: πόσα λεωφορεία, τρόλλεϋ και συρμούς υπογείου σιδηροδρόμου βλέπετε. Οι δύο πρώτοι που απαντήσουν θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση "Ακούω φωνές" της Αμάντας Σοφιανοπούλου.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate