01/01/13

2013 ευχές για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με περισσότερα... ΠΑΛΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Αθήναι, οδός Σταδίου (στο ύψος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού - Μέγαρον Γενικής Τραπέζης εν τη πλατεία Ομονοίας), παραμονή Χριστουγέννων 1960.
Μια ακόμα χρονιά πέρασε αφήνοντας πίσω περισσότερη εμπειρία, δύναμη και γνώση για όσους εργαζόμαστε αφιλοκερδώς για την έρευνα, τη μελέτη και την ανάδειξη της συγκοινωνιακής ιστορίας στην Ελλάδα.
Αφετηρίες της οδού Ακαδημίας, πλήρες λεωφορείο 80 θέσεων
της γραμμής "40 Αγ. Νικολάου - Ζωγράφου" στα τέλη της δεκαετίας του '70. 
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το εναρκτήριο λάκτισμα αυτής της προσπάθειας στα ΜΜΕ και στο δίκτυο.
 
Ήταν 2003 όταν το ειδικό αφιέρωμα της οικονομικής εφημερίδας «Εξπρές» φιλοξένησε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην προσπάθεια των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου να δημιουργήσουν με δικά τους έξοδα συλλογή με λεωφορεία που διαθέτουν αμάξωμα ελληνικής κατασκευής, υλικά, στοιχεία, δημοσιεύματα και φωτογραφίες που αφορούν σ’ αυτήν την κρίσιμη δραστηριότητα.
Οδός Ακαδημίας, στάση Ζωοδόχου Πηγής: Στιγμιότυπο από
την επιβίβαση επιβατών σε αστικό λεωφορείο (μάλλον Volvo)
της γραμμής "63/34 Τρείς Γέφυρες - Κυνοσάργους".  
Στις 13 Μαρτίου, αυτό το ιστολόγιο θα συμπληρώσει τέσσερα χρόνια παρουσίας στοδιαδίκτυο.
Το ενημερωτικό ιστολόγιο  busoldtimers.blogspot.gr ξεκίνησε το 2009 δίνοντας μια άλλη διάσταση στα θέματα και τις προβολές της στήλης «Ταξιδιώτες στο χρόνο» του περιοδικού “Car & Truck”.
 
Επικεντρώθηκε στη μελέτη που κάνουν οι αδελφοί Λαζαρόπουλοι και στο έργο ανακατασκευής των μουσειακών λεωφορείων που έχουν περισώσει.
Πολύτιμοι αρωγοί σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι 52 τακτικοί αναγνώστες του ιστολογίου κι άλλοι 113 φίλοι της ομάδας «ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ» στο Facebook που παρακολουθούν σχολιάζουν και παρεμβαίνουν όποτε το κρίνουν σκόπιμο.
Στάση "Πολυτεχνείο" στην  οδό Πατησίων: Εκτός από τα κλασσικά
ιταλικά τρόλλεϋ Alfa Romeo με το διπλό διαφορικό φαίνεται "κατοστάρι"
Volvo με αμάξωμα Σαρακάκη.


Δεν θα σταματήσουμε εδώ.
 
Η παρουσία μας θα αυξηθεί στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στο YouTube ενώ νέες συνεργασίες θα ανακοινώσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα.
Κατά το 2012 καταφέραμε να φέρουμε το “busoldtimers.blogspot.gr” πολύ ψηλά στις μηχανές αναζήτησης και θα συνεχίσουμε.
 
Θέλουμε παλιούς και νεώτερους φίλους, ακόμα κι αυτούς που απομακρύνθηκαν από κοντά μας λόγω υποχρεώσεων ή πιθανών διαφωνιών στη μεθοδολογία της έρευνας να δώσουν το παρόν.
Από τα γυρίσματα στα Χανιά...  
Στη χρονιά που πέρασε δείξαμε την παρουσία μας τόσο στα γυρίσματα της ξένης ταινίας Two faces of January”, όσο και στο οδοιπορικό που έκανε η Βαυαρική τηλεόραση για τους Έλληνες που επενδύουν στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Με ευγένια και κάθε διευκόλυνση παραχωρήσαμε  το χώρο που βρίσκεται ένα από τα λεωφορεία που επισκευάζονται για να γυριστεί το βίντεο κλιπ του Χρήστου Μενιδιάτη για τοτραγούδι «Πάνω απ’ όλα».
Παραλάβαμε λεωφορεία από πλήρη ανακατασκευή, άλλα τα επισκευάσαμε ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια, άλλα τα μετατρέψαμε για τις ανάγκες γυρισμάτων.
 
Το ιστορικό εγχειρίδιο για τα Ο317 από τη "Βιαμάξ".
Σε συνεργασία με ιστορικά στελέχη επιχειρήσεων όπως η «Βιαμάξ» καταφέραμε να περισώσουμε μηχανολογικά εγχειρίδια σπάνιας ιστορικής αξίας για τα μοντέλα της Mercedes ΟΡ-315 και Ο 317 που κυκλοφόρησαν σαν αστικά λεωφορεία στην Ελλάδα.
 
Προμηθευτήκαμε από τη “Scania στο Μάλμε τα εγχειρίδια για τους κινητήρες D1o και D11, καθώς και χρήσιμο υλικό αποκατάστασεως μοντέλων όπως το Β71.
Επιλέξαμε μια φωτογραφία που συζητήθηκε δείχνοντας την Αθήνα του 1960 κρατώντας τα καλά στοιχεία εκείνης της εποχής ως ερεθίσματα και παρακαταθήκες του παρελθόντος για το μέλλον.
 
Σ’ αυτήν την προσπάθεια αποκτήσαμε πολλούς νέους φίλους, τους οποίους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και ευτυχία. 
 
Σας θέλουμε όλους ΕΔΩ.
 
ΧΑΡΗΣ & ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Translate