Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

VOLVO: Η γοητεία της απλότητας

Αφιέρωμα σε ένα θρυλικό μοντέλο της σουηδικής VOLVOΤην δεκαετία του '70 εμφανίστηκε μια νέα, συναρπαστική σειρά φορτηγών, η οποία θα όριζε την τάση που θα επικρατούσε στο σχεδιασμό φορτηγών για τα επόμενα χρόνια: η σειρά Volvo F10/F12 (και η έκδοση Globetrotter). Μερικές από τις καινοτομίες που εφαρμόστηκαν στην εν λόγω σειρά είναι για παράδειγμα, η καμπίνα.


Ήταν στερεωμένη πάνω στο σασί με σπειροειδή ανάρτηση, δημιουργώντας ένα πολύ πιο άνετο περιβάλλον για τον οδηγό, ανακουφίζοντας τον σημαντικά από τους πόνους της πλάτης. Τα νέα φορτηγά F διέθεταν επίσης πολύ μεγάλα παράθυρα κάτι που σήμαινε βελτιωμένη ορατότητα, βελτιώνοντας έτσι την ενεργητική ασφάλεια.

Εδώ στην Ελλάδα και οι δύο αυτοί τύποι φορτηγών αγαπήθηκαν πολύ. Μέχρι και σήμερα δεν είναι λίγα τα VOLVO αυτής της σειράς που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, πολλά από αυτά μάλιστα είναι αξιοθαύμαστα.

undefined

Ένα F12, πραγματικό κόσμημα είναι και αυτό της οικογένειας Πίντζου. Η γοητεία της απλότητας ξεδιπλώνεται κοιτώντας το λευκό VOLVO με τις μπλε λεπτομέρειες. Λιτό και απέριττο, με ρετρό διάθεση αποδεικνύει  τη διαχρονικότητα της σειράς F. Οι ιδιοκτήτες του διάλεξαν να το κρατήσουν όπως το πήραν, χωρίς εξωτερικές προσθήκες που θα αλλοίωναν την έντονη προσωπικότητα του.


Περισσότερα αφιερώματα για Volvo εδώ 
και για την αμαξοποιΐα Σαρακάκη εδώ.

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.