26/08/15

Ταξίδι στην Κέρκυρα με Παλιό Ελληνικό Λεωφορείο: Αναλυτικό πρόγραμμα

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κέρκυρα,
με πρωτοβουλία του συγγραφέα Κώστα Κουλούρη και σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Κέρκυρας


Η αντίστροφη μέτρηση για την εκδήλωση της χρονιάς στην Κέρκυρα έχει αρχίσει. Το Σάββατο και την Κυριακή, 29 και 30 Αυγούστου, το νησί των Φαιάκων θα ξαναζήσει στους ρυθμούς της δεκαετίας του '60 χάρη σε μια ιδιαίτερα ευγενική πρωτοβουλία του συγγραφέα Κώστα Κουλούρη και σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Κέρκυρας.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως: 

Παρασκευή 28 Αυγούστου: Άφιξη λαογραφικού μουσειακού λεωφορείου από την Αθήνα στην Κέρκυρα. Φιλοτέχνηση με παλιά λαογραφικά αντικείμενα και στελέχωση επιβατικού κοινού.

Σάββατο 29 Αυγούστου: 
  • Στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί βόλτα στους δρόμους της πόλης με αναπαράσταση  την δεκαετία του '60. 
  • Στη μία μετά το μεσημέρι, στάθμευση στο χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ για φωτογράφηση και περιήγηση. 
  • Στις 7:30 μ.μ. άφιξη του ιστορικού λεωφορείου στην πλατεία. Δρώμενα της εποχής της δεκαετίας του '60 όπως δεν τα έχετε ξαναδεί από ηθοποιούς και αυθεντικούς χωρικούς πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης.

Κυριακή 30 Αυγούστου: 
  • Στις 10:00 π.μ. παραδοσιακό δρομολόγιο από τις εγκαταστάσεις του υπεραστικού σταθμού με προορισμό την Λευκίμμη, ενδιάμεσες στάσεις όπως παλιά σε Μπενίτσες και Μωραΐτικα οπού εκεί θα περιμένουν χωριάτες με αποσκευές και ζώα να ανεβούν στο λεωφορείο του πόθου. 
  • Στις 2:00 μ.μ. στην περιοχή των Αλυκών το ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΟΥ θα είναι στην θέα του κοινού για να το δει και να το φωτογραφίσει .Επίσης στην μαγευτική θάλασσα των Αλυκών θα είναι μεγάλη ευκαιρία να συνδυαστεί το παλιό με το καινούργιο. 
  • Στις 5:00 μ.μ.το παραδοσιακό λεωφορείο θα κυκλοφορήσει στα χωριά της Λευκίμμης, εκεί οπού εξήντα χρόνια πριν κουβαλούσε τους Λευκιμμιώτες. 

Στον χώρο του Αγίου Αρσενίου στις Ριγγλάδες όλοι οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν εξήντα χρόνια πίσω και να ζήσουν όμορφες ρομαντικές στιγμές. Βάλτε μπαταρίες στο κινητό σας, στις ψηφιακές σας και στις βιντεοκάμερες και ελάτε να αποθανατίσετε τα δρώμενα εκείνης της εποχής. 

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα απαγορευτούν ότι δεν έχει σχέση με την εποχή του εξήντα, όπως μπύρες, λουκουμάδες, μαλλί γριάς, σουβλάκια, μπαλόνια κλπ. Κρασί επιτρέπεται φρούτα, παστέλι, μαντολάτο, και άλλα.

Θα χρησιμοποιηθεί Παλιό Ελληνικό Λεωφορείο από τη συλλογή των αδελφών Χ. & Β. Λαζαρόπουλου, ένα αυτοφερόμενο Mercedes Benz R495  της Βιαμάξ.  

Διαβάστε ακόμα:





Translate