Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Το απίστευτο βίντεο για το λεωφορείο του Έλβις Πρίσλεϋ

Δείτε το λεωφορείο που χρησιμοποίησε ο «βασιλιάς» της ροκ εν ρολ στις περιοδείες του... 

Το λεωφορείο που αγόρασε ο Έλβις Πρίσλεϊ για να συνοδεύσει το συγκρότημά του κατά την διάρκεια της περιοδείας του το 1976 πωλήθηκε χθες έναντι 268.000 δολαρίων (περίπου 235.000 ευρώ) σε δημοπρασία στην Νέα Υόρκη.

Το λεωφορείο αυτό, το οποίο είναι σε θέση να κυκλοφορήσει στους δρόμους, φέρει ακόμη το ρητό του «βασιλιά» της ροκ εν ρολ «Takin' Care of Business» και είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, τηλεόραση και μεγάφωνα. Έχει την δυνατότητα μεταφοράς 12 ατόμων και προσφέρει επίσης κλίνη για εννέα άτομα.

Ο αγοραστής του είναι ένας Τεξανός πωλητής τροχόσπιτων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Julien's Auctions, Ντάρεν Τζούλιεν, που έβγαλε στο σφυρί το λεωφορείο του Έλβις.

Το λεωφορείο του Έλβις είναι αυτό: 


Κατά την δημοπρασία αυτή πωλήθηκαν σχεδόν 200 αντικείμενα που συνδέονται με τον «βασιλιά» μεταξύ των οποίων μια στρατιωτική στολή, η οποία έφτασε τα 48.000 δολάρια και ένας δίσκος με το τραγούδι του «Love me tender» και αφιέρωση στην λατρεμένη του μητέρα, ο οποίος πωλήθηκε έναντι 125.000 δολαρίων.

Η μνήμη του Έλβις παραμένει ζωντανή... 
Δείτε ένα αφιέρωμα σ' αυτό το λεωφορείο:


Κι εδώ η πρωτότυπη αγγελία για την πώληση του λεωφορείου: 


Διαβάστε ακόμα:


Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.