Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Μια πρωτότυπη πολιτιστική πρωτοβουλία με παλιό λεωφορείο!

«Ταξιδιώτες στον χρόνο… Σαν παλιό σινεμά»
με τη συνεργασία 
του χορευτικού συγκροτήματος «ΔΩΔΩΝΗ»,
της ΕΟΟΕ και των αδελφών Λαζαρόπουλου


Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία του χορευτικού συγκροτήματος «ΔΩΔΩΝΗ» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (ΕΟΟΕ) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαΐου 2015. 


Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί μία πολιτιστική εκδήλωση εν κινήσει με τίτλο: «Ταξιδιώτες στον χρόνο… Σαν παλιό σινεμά»! 

Μέλη, φίλοι και υποστηρικτές της πρωτοβουλίας θα ξεκινήσουν μια μουσική διαδρομή περιήγησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η οποία θα αρχίσει μπροστά από την Ευαγγελίστρια του Πειραιά και θα φθάσει στη Θήβα και τη Λιβαδειά μέσω Αλιάρτου. 

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης θα χρησιμοποιηθεί επισκευασμένο μουσειακό λεωφορείο Mercedes Benz R495 Βιαμάξ που κατασκευάστηκε το 1962, αυτό που πρωταγωνίστησε σε αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. 

Με τον εκλεκτό θίασο του Εθνικού Θεάτρου, στην Επίδαυρο, τον Αύγουστο του 2011. 
Αυτό το «διάσημο» λεωφορείο χρησιμοποίησε το Εθνικό Θέατρο για την προώθηση και τη μεταφορά του εκλεκτού θιάσου του στην μεγάλη παραγωγή του Μιχάλη Μαρμαρινού «Ηρακλής μαινόμενος» το 2011, με τους Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνά Χατζησάββα, Θοδωρή Αθερίδη, Γιάννη Βογιατζή, Νίκο Καραθάνο και πολλούς άλλους. 

Ο Βίγκο Μόρτενσεν στα γυρίσματα της ταινίας "Two faces of January".
Αλλά και τον Οκτώβριο του 2012, το ίδιο όχημα συμμετείχε σε αμερικανική κινηματογραφική παραγωγή. Ήταν για την ταινία “Two Faces of January” (Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου) της Πατρίσια Χάισμιθ και του Χουσεΐν Αμινί που γυρίστηκε στην Αθήνα και στην Κρήτη. 

Με αυτό το λεωφορείο έγιναν τα γυρίσματα στα Χανιά και στα ορεινά σημεία των Σφακίων, όπου πρωταγωνίστησαν ο Βίγκο Μόρτενσεν (ο «βασιλιάς» από τον «Άρχοντα των δακτυλιδιών»), η Κρίστεν Ντανστ, ο Όσκαρ Ιζάακ και πολλοί άλλοι. 

Με τον ηθοποιό Γιάννη Παπαθανάση στο Ζάππειο, ο Βαγγέλης και ο Σταύρος. 
Το λεωφορείο της συλλογής των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου προσφέρεται ειδικά για την ειδική πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει η «Δωδώνη» για τη διάδοση της ιδέας που αφορά στην ανάγκη ίδρυσης Εθνικού Μουσείου Μεταφορών, στο παλιό εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά. 

Διαβάστε ακόμα: 


Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.