25/09/14

ΕΕL στη Λαμία: Logistics στην περιφέρεια (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Μια ακόμα επιτυχημένη δράση της EEL  


Με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας, πολιτικών εκπροσώπων και δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εσπερίδα «Λαμία, Τα Logistics στην Περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη» που συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Logistics και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στις 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

Κατά την έναρξη της εσπερίδας ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και επικεφαλής της διοργάνωσης, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέροντας, «Η Λαμία -και η ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας- είναι η μοναδική περιοχή της κεντρικής Ελλάδας που συνδυάζει οδικές, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους».

Εν συνεχεία το λόγο πήραν οι δημοτικοί άρχοντες και εκπρόσωποι της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα, αναγνώστηκε ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη καθώς επίσης και εκπρόσωπος του Δήμου Στυλίδας, μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη της περιοχής για δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, επισημαίνοντας πως είναι υποχρέωση όλων των κρατικών φορέων να συμβάλουν στη δημιουργία μιας ομπρέλας προστασίας προκειμένου οι επιχειρήσεις να ξεπεράσουν αυτό το σύνθετο, αβέβαιο και εχθρικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για το επιχειρείν στα χρόνια της κρίσης στη πατρίδα μας. 

O πρόεδρος εγκατεστημένων βιομηχανιών ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας Γιώργος Γιαννίτσης.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος Εγκατεστημένων Βιομηχανιών ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας Γιώργος Γιαννίτσης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα μπορεί να στηριχθεί για την ανάπτυξή της σε τρεις τομείς, τον τουρισμό, την ενέργεια  και τα logistics που αυτή τη στιγμή διαφαίνεται πως έχουν μεγάλη δυναμική. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας.
Ο Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι η εσπερίδα αποσκοπεί στο να ενημερώσει τον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται στα logistics, μέσα από εισηγήσεις και τοποθετήσεις ειδικών για τις σύγχρονες τάσεις και τις προοπτικές  ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Master Plan – H Εφαρμογή του στην Κεντρική Ελλάδα
Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Logistics και τις Εμπορευματικές Μεταφορές (Master Plan) της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, που αποτέλεσε βασική πηγή για τη διαμόρφωση του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου της εθνικής εφοδιαστικής αλυσίδας, παρουσίασε στη εσπερίδα της Λαμίας ο Πρόεδρος ΔΣ της EEL Σωτήρης Τριχάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία ανάπτυξης Logistics parks στην περιοχή και διαμόρφωσης εταιρικής κουλτούρας που θα στηρίζεται σε συνέργειες προκειμένου οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Ελλάδας να πρωταγωνιστήσουν σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. 

Τα Logistics στην Πράξη
Το θέμα των υποδομών κυριάρχησε στην πρώτη ενότητα της εσπερίδας  την  οποία συντόνισε ο Φώτης Δαούσης, Αντιπρόεδρος Οικονομικών της EEL. Στο πλαίσιο της ενότητας αυτής ο Ιωάννης Σύρμος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας παρουσίασε το Λιμένα της Στυλίδας, ο Μανώλης Χίος, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εστίασε στο Intermodal Cargo Shuttle (ics), το ρόλο του στην κεντρική Ελλάδα και την αξιοποίησή του από τις επιχειρήσεις της περιοχής προκειμένου να επιλέξουν το τρένο για τις εμπορευματικές τους μεταφορές. 
Ενώ, η ενότητα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Κωνσταντίνου Παπανάγνου, Διευθυντή Logistics της Κοπάνης Logistics, ο οποίος μίλησε για την Προοπτική Ανάπτυξης των Logistics στην Φθιώτιδα μέσω Τοπικών Επιχειρήσεων.

Agrologistics 
Η δεύτερη ενότητα της εσπερίδας την οποία συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος Βίκυ Κοτσιμπού από το Star Κεντρικής Ελλάδος είχε θέμα τα Agrologistics. 
Κατά τη διάρκεια της ενότητας ο Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Μέλος ΔΣ ΕΕL ανέπτυξε το θέμα «Ιχνηλασιμότητα και διαχείριση φρούτων με την τεχνολογία RFID-Η περίπτωση του αγροτικού συνετερισμού ΣΥΚΙΚΗ», ενώ ο Νικόλαος Τσότσολας, Διευθύνων Σύμβουλος της Green Projects AE μίλησε για την Ολιστική Προσέγγιση Logistics και την Ενίσχυση της Εξωστρέφειας των Αγροτικών Προϊόντων.

Αναπτυξιακά εργαλεία για νέες υποδομές logistics
Η τρίτη και τελευταία ενότητα της εσπερίδας, την οποία επίσης συντόνισε η Βίκυ Κοτσιμπού, είχε θέμα τις τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται στον κλάδο των Logistics. 
Κατά τη διάρκεια της ενότητας αυτής ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Τεχνικός Σύμβουλος GS1 Αssociation Greece παρουσίασε το «HellaSync - Συγχρονισμός δεδομένων: Σωστά δεδομένα για σωστές αποφάσεις», ο Ηλίας Μπούρας, Co-founder BK Telematics μίλησε για τα Logistics & την Τηλεματική, ενώ ο Αργύρης Παπαντωνόπουλος, Business Develop/Supply Chain Management, Mantis SCM Solutions ανέπτυξε το θέμα «Αύξηση παραγωγικότατος και συγχρονισμός ροών με την χρήση Πληροφορικών συστημάτων Logistics».

Ο πρόεδρος της EEL Σωτήρης Τριχάς απονέμει τιμητική πλακέτα
στον πρόεδρο του επιμελητηρίου Φθιώτιδος.
Με την εσπερίδα αυτή, η οποία αποτέλεσε συνέχεια των δράσεων της EEL που γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια της, ολοκληρώνεται για το 2014 ο κύκλος παρουσιάσεων του Master Plan σε κομβικά σημεία της ελληνικής περιφέρειας που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Δείτε την εσπερίδα μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας εδώ: http://www.livestream.com/ebefthiotidas

Διαβάστε ακόμα:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate