29/09/14

ΚΟΥΪΖ: Ποιος είναι ο γιος μεγάλου αμαξοποιού περίμενε τα Βιαμάξ

Το εργοστάσιο του πατέρα του ήταν στην οδό Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά και απασχολούσε τουλάχιστον δεκάδες εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων 


Πριν ακόμα φθάσουν τα δύο μουσειακά λεωφορεία της συλλογής Λαζαρόπουλου, εκείνος ήταν ήδη στο ΟΑΚΑ και τα περίμενε. Ήταν περίεργος να δει πώς έχουν επισκευασθεί και σε ποιο βαθμό έχουν αποκατασταθεί τα δύο Mercedes της Βιαμάξ.


Πρόκειται για τον κ. Πάρη Ελευθεριάδη, τον γιό του μεγάλου αμαξοποιού Ελευθέριου Ελευθεριάδη ο οποίος έφτιαξε λεωφορεία κομψοτεχνήματα στις εγκαταστάσεις που είχε επί της οδού Αγίων Αναργύρων 5 στην Παλιά Κοκκινιά.

«Χάρη μου θα σε διορθώσω. Η σημερινή ημέρα δεν είναι αφιερωμένη μόνο στη Βιαμάξ αλλά στην ελληνική αμαξοποιΐα», σχολίασε σε κάποια στιγμή καθώς συζητούσαμε για τη σελίδα και τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και την κοινωνική δικτύωση.

Ο Πάρης Ελευθεριάδης με τον Χάρη Λαζαρόπουλο, μέσα στο αστικό της Βιαμάξ.
Ο κ. Ελευθεριάδης γνωρίζει πολύ καλά και υποστηρίζει το έργο μας, το οποίο δεν αφορά μόνο στην συλλογή και συντήρηση λεωφορείων ελληνικής κατασκευής, καθώς και την ιστορική καταγραφή για την τεχνολογία, τις δομές και τα δεδομένα που ανόρθωσαν αυτόν τον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας στην τριακονταετία από το 1952 ως το 1983. Ήταν ο πρώτος που μας βοήθησε με αρχειακά ντοκουμέντα να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή δύο αστικών λεωφορείων κατασκευής Ελευθεριάδη, ενός Scania Vabis κι ενός Volvo.


Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ελευθεριάδη είχαμε την ευκαιρία να τραβήξουμε και μια αναμνηστική φωτογραφία μέσα στο επισκευασμένο αστικό της Βιαμάξ. 

Περισσότερες δημοσιεύσεις για 
το "Auto Battleship Festival" με ένα κλικ εδώ

Για δημοσιεύσεις με αναφορές στα λεωφορεία με υπογραφή Ελευθεριάδη,
πολλά κλικ εδώ


Διαβάστε ακόμη: 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate