20/06/14

Αυτό ήταν το παλιό «44» του Ηρακλείου, ανακατασκευασμένο Biamax



Τη φωτογραφία αυτή τράβηξε Ολλανδός περιηγητής το καλοκαίρι του 1995 στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αυτό το υπέροχο Mercedes Benz O322 της Βιαμάξ να έχει επανέλθει στην κυκλοφορία ύστερα από ισχυρή ανακατασκευή σε κάποιον από τους μάστορες της πόλης.

Αυτό ήταν το «44» του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου (ΗΙ-3409), το οποίο κατασκευάστηκε το 1964 στο εργοστάσιο της λεωφόρου Αθηνών και διάνυσε εκατομμύρια χιλιόμετρα στους δρόμους της κρητικής πόλης εξυπηρετώντας δυο γενιές επιβατών. 

Σύμφωνα με τον αναγνώστη μας, τον εξαίρετο καθηγητή κ. Ιωάννη Παναγιωτίδη, αυτό το Mercedes εκτελούσε κάθε Παρασκευή το δρομολόγιο υπ’ αριθμόν 4 προς την περιοχή Μασταμπά, το 1997 οπότε ήταν εγκατεστημένος στο Ηράκλειο.


Ο ερευνητής κ. Γιώργος Αρβανίτης σημειώνει ότι το λεωφορείο αυτό εργάστηκε νυχθημερόν και σε καθημερινή βάση για μερικά χρόνια ακόμα, ενώ αργότερα παρέδωσε τη θέση του σε Mercedes Benz F580 Βιαμάξ που έφθασε στην Κρήτη από την Αλεξανδρούπολη.


Παρά τα χρόνια του, πάντως, το πανέμορφο Mercedes ήταν ένα στολίδι που θα έπρεπε ακόμα και σήμερα να κοσμεί το Ηράκλειο… 

Διαβάστε ακόμα: 

Ηράκλειο Κρήτης: Τα βλέμματα όλων στην έκθεση κλασσικών οχημάτων 

Κρήτη: Με αστικό Mercedes Βιαμάξ γιορτάζει ο Α.Ο. ΧΑΝΙΑ! (ΦΩΤΟ - VIDEO) 

Στην Κρήτη με Volvo SB85 πριν από τρεις δεκαετίες

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate