Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

ΤΡΟΜΟΣ μέσα σε υπεραστικό AEC Πετράκη (PHOTO)ΑΓΝΩΣΤΟ NTOKOYMENTO για το τροχαίο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη


Μια φωτογραφία – ντοκουμέντο από τον Οκτώβριο του 1971 αναδημοσιεύει το ιστολόγιό μας με ένα υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ευβοίας που έφυγε από το σταθμό των Αθηνών με τελικό προορισμό στα Λουτρά της Αιδηψού.


Για άγνωστο λόγο στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, το λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό το οποίο βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα της λεωφόρου Κηφισού και επιχειρούσε προσπέραση. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης είναι εμφανής από τη ζημιά που υπέστη το λεωφορείο μάρκας AEC το οποίο είχε κατασκευαστεί στις αρχές της δεκαετίας του ’60 από το αμαξοποιείο του Πετράκη στην οδό Πειραιώς, στο Ρουφ.


Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής υπήρξαν τραυματισμοί. Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό δεν βρέθηκαν.

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.