Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Θέμης δίνει ζωή σε ασπρόμαυρα λεωφορεία των αθηναϊκών ΚΤΕΛ (PHOTO - VIDEO)Συνθέσεις του Θέμη Νταλαγιώργου πάνω σε παλιές φωτογραφίες με λεωφορεία του 1ου και του 3ου ΚΤΕΛΠάντα ξεχωρίζει με το γούστο και τις συνθέσεις του ο Θέμης Νταλαγιώργος, ένα πρόσωπο που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή την καινοτομική έρευνα στην ιστορία των συγκοινωνιών μέσα από το περιοδικό “Car & Truck”. 

Ύστερα από 10 χρόνια φιλίας και κοινής συμπόρευσης στο στόχο για να δημιουργηθεί το Εθνικό Μουσείο Μεταφορών, ο Θέμης προσφέρει στους αναγνώστες του “busoldtimers.blogspot.gr” την καλλιτεχνική του πρόταση με πέντε διαφορετικές ψηφιοποιήσεις εικόνων από παλιούς φωτορεπόρτερ. 

Η πρώτη φωτογραφία προέρχεται από τα εγκαίνια της γραμμής Αθηνών – Κέντρου Χαϊδαρίου το 1960 με το 218 του 3ου ΚΤΕΛ, Volvo Ελευθεριάδη (101 935), στο κέντρο του συγκεντρωμένου πλήθους. 
 
Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει τη στροφή αστικού λεωφορείου υπερμείζονος τύπου Volvo Σαρακάκη του 1ου ΚΤΕΛ από την Πανεπιστημίου προς την Πατησίων. Προέρχεται από φωτορεπορτάζ εφημερίδας, στα τέλη της δεκαετίας του '70...


Το τρίτο ιστορικό στιγμιότυπο δείχνει την οργανωμένη εκδρομή με Mercedes O315 της Βιαμάξ από τους λεωφορειούχους του 3ου ΚΤΕΛ. Μεταξύ άλλων διακρίνονται τα θρυλικά λεωφορεία 3/9, 3/97 και 3/111. Το 3/9 ανήκε στους κληρονόμους των Ευάγγελου Αργυράκη και Κωνσταντίνου Τσουρή, το 3/97 αποτελεί μουσειακό απόκτημα των αδελφών Λαζαρόπουλου και το 3/111 ανήκε στην οικογένεια Αντωνίου από τη Μάνδρα και πωλήθηκε στην οικογένεια Ζαφείρη μετά την απόσυρσή του. 
Το απίθανο Scania Vabis B71 της οικογένειας Αργυράκη, το 3/131, ένα από τα πιο όμορφα αμαξώματα της εποχής που βγήκε από την τέχνη του Ελευθέριου Ελευθεριάδη, στην Παλιά Κοκκινιά. 


Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.