Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Ένα «πράσινο» ξανά στο Σύνταγμα!

Οι Χ. & Β. Λαζαρόπουλος παρουσιάζουν
ένα πλήρως επισκευασμένο «πράσινο» στις 26 Δεκεμβρίου
 


Ειδικό δρομολόγιο από τις αφετηρίες του Πειραιά στην Ακτή Ξαβερίου μέχρι το Σύνταγμα, στη χάραξη της γραμμής «040», προγραμματίζουν οι Χ. & Β. Λαζαρόπουλος για το πρωί της Παρασκευής 26 Δεκεμβρίου 2014 με επισκευασμένο Volvo SB756 Σαρακάκη, κατασκευής 1981.

Περισσότερο από μια δεκαετία πέρασε από την εποχή που τα «πράσινα» όργωναν τον Πειραιά, το Νέο Φάληρο, την Καλλιθέα, τη Συγγρού και το κέντρο της πρωτεύουσας εξυπηρετώντας τους επιβάτες στη γραμμή «040». Ακόμα και σήμερα πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στη στάση του «πράσινου» ή περιμένουν το «πράσινο» στη στάση «Ετουάλ».

Για όλους αυτούς λοιπόν που θέλουν να αναβιώσουν αυτήν την πρόσφατη ανάμνηση, ο Χάρης και ο Βαγγέλης προετοίμασαν και παρουσιάζουν επισκευασμένο το μουσειακό Volvo SB756 Σαρακάκη με τον αριθμό ανεμοθώρακα «34» όπως βγήκε από το εργοστάσιο που κατασκευάσθηκε τον Απρίλιο του 1981.


Το δρομολόγιο

Μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014, το Volvo θα ανεβεί στις αφετηρίες της ακτής Ξαβερίου και στις 10:00’ π.μ. θα αναχωρήσει για ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο. Στο όχημα θα επιβιβαστούν μόνο καθήμενοι και η μετακίνηση θα γίνει άνευ οποιασδήποτε επιβαρύνσεως.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το λεωφορείο θα αναχωρήσει αμέσως από τις αφετηρίες του Συντάγματος επί της οδού Φιλελλήνων με προορισμό στον Πειραιά ενώ στις 12:00’ το μεσημέρι θα κάνει μια ακόμα διαδρομή ανόδου προς το Σύνταγμα με ειδική στάση στην «Ευαγγελίστρια» περί τις 12:15’.

Μετά τη δεύτερη άφιξη στο Σύνταγμα κατά τις 12.45’ το όχημα θα αποσυρθεί για ειδική διαδρομή προς τα Καλύβια Αττικής με φιλική παρέα και μέλη της ΕΟΟΕ.


 Τι θα γίνει στο Πέραμα

Με αφορμή την ιδιαίτερα ευχάριστη ανταπόκριση που έχει η είδηση της επισκευής αυτού του ιστορικού οχήματος οι Χ. & Β. Λαζαρόπουλος προτίθενται, αναλόγως με την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης να εκτελέσουν ένα ακόμα ιστορικό δρομολόγιο με το «πράσινο» στον άξονα της γραμμής «843 / Πειραιάς – Πέραμα» προς τιμήν των φίλων της ΕΟΟΕ και των Παλαιών Ελληνικών Λεωφορείων.

Στόχος και μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι η έμπρακτη βούλησή μας να γίνουν σοβαρά βήματα προς την κατεύθυνση ίδρυσης του Εθνικού Μουσείου Μεταφορών όπου θα βρουν στέγη μουσειακά λεωφορεία, ιστορικός σιδηρόδρομος, τροχιόδρομοι και ηλεκτρικός με πρότυπα όσα ισχύουν στο εξωτερικό. 

Βασικός παρονομαστής μιας τέτοιας δραστηριότητας πρέπει να είναι η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και το έργο όσων θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις.
Περισσότερες δημοσιεύσεις
για τα θρυλικά Volvo εδώ...
Διαβάστε ακόμα: 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.