22/03/15

Στις αφετηρίες για Ελευσίνα με Volvo Μαρινάκη!

Δημοσιεύεται για πρώτη φορά από το αρχείο του λεωφορειούχου 


Μία ευχάριστη έκπληξη μάς επεφύλασσε αναγνώστης και μέλος της ομάδας "Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία" στο Facebook. Δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία από τις αφετηρίες του 3ου ΚΤΕΛ στην Πλατεία Κουμουνδούρου των Αθηνών προς τις γραμμές Ελευσίνος, Ασπροπύργου και Μάνδρας. 

Το λεωφορείο που βλέπετε στη φωτογραφία είναι το 70 του 3ου ΚΤΕΛ, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των ερευνητών όσον αφορά στον κατακευαστή του. 


Είναι ένα Volvo B63 506, το οποίο κυκλοφόρησε από τις 11 Ιουλίου 1958 ως την 1η Δεκεμβρίου 1982. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο οδηγός του 3/70 Γιάννης Σάσσος ή "Σμυρνιωτάκι" όπως τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοί του, με την κόρη του.

Αυτό που δεν ήταν καταγεγραμμένο στα αρχεία μας ήταν ο κατασκευαστής του αμαξώματος. Το μόνο που υπήρχε στις παρατηρήσεις ήταν το αντικείμενο μιας μακράς συζήτησης που είχαμε το 1993 με τον συγχωρεμένο Δημήτρη Κουτελίδη. Τότε εικάζαμε διάφορα για τον δημιουργό αυτού του θαυμάσιου Volvo.

Ο ερευνητής Γιώργος Αρβανίτης έλυσε τελικά το μυστήριο ενημερώνοντάς μας ότι αυτό το 3/70 κατασκευάστηκε από τον Κρητικό αμαξοποιό Μαρινάκη.  


Περισσότερες παλιές ιστορίες για
το 3ο ΚΤΕΛ Αθηνών με ένα κλικ εδώ... 

Διαβάστε περισσότερα:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate