25/03/15

Δύο Scania B71 πίσω από τους Εύζωνες...

Άγημα της Εθνικής Φρουράς παρελαύνει στο Σύνταγμα

Ένα μοναδικό φωτογραφικό στιγμιότυπο από την Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του '60 αναδεικνύουμε σήμερα με την ανάρτηση αυτή και με την ευκαιρία της εθνικής εορτής από την έναρξη του Αγώνα ενάντια στον οθωμανικό ζυγό. 


Τη φωτογραφία μας προώθησε αναγνώστης της σελίδας, ο οποίος ήθελε να μάθει στοιχεία σχετικά με τα δύο λεωφορεία που διακρίνονται σ' αυτήν.

Εκτός από το άγημα των Ευζώνων που βρίσκεται σε "πρώτο πλάνο", πίσω αριστερά διακρίνεται ένα αστικό λεωφορείο προφανώς Scania Vabis Β71 σύμφωνα με το σχήμα του διαφορικού του, τις αποστάσεις των παραθύρων και το μήκος του πλαισίου του στο οπίσθιο μέρος. Περιττό δε να πούμε ότι ο κατασκευαστής του αμαξώματος είναι ο Πέτρος Ταγκαλάκης.

Σύμφωνα με την ανάλυση της φωτογραφίας, το λεωφορείο κατέρχεται προς την λεωφόρο Πανεπιστημίου επιστρέφοντας από τη "Γούβα" του Παγκρατίου, έχοντας εκτελώντας το δρομολόγιο "36 / Ακαδημία - Άγιος Αρτέμιος" (σ.σ. το οποίο αποτελεί πρόγονο του σημερινού "227 / Άνω Πετράλωνα - Άγιος Αρτέμιος" της ΟΣΥ). 

Όσον αφορά στο μπροστινό λεωφορείο είναι μάλλον Scania Vabis με αμάξωμα που κατασκεύασε ο Κωνσταντίνος Ρεντούμης σύμφωνα με τις κλίσεις στο οπίσθιο μέρος και το σχηματισμό των "παπάδων" εμπρός και πίσω.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτή τη φωτό: 


Είναι τραβηγμένη στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 και πίσω από τον Εύζωνα και τους περίεργους, από τα αριστερά διακρίνονται ένα AEC Ρεντούμη, ένα Mercedes Benz O315 Βιαμάξ κι ένα μάλλον Guy WUM Ρεντούμη.


Διαβάστε περισσότερα:


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate