Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ: Πάμε "Metropolis" στο Σύνταγμα για το καλύτερο κολατσιό της ΑθήναςΜετά τον καταιγισμό των χάμπουργκερ και των wraps κάθε είδους, ήρθε η ώρα για ένα σοβαρό σάντουιτς στο κέντρο της Αθήνας

metropolis-th
Metropolis: Η απόλυτη επιλογή στο κέντρο της Αθήνας...
Διάβασε ποιο είναι το μυστικό για το καλύτερο σαντουϊτσάδικο της Αθήνας, το "Metropolis" στην οδό Βουλής 9-11. Θα πάθεις πλάκα...


Disclaimer: Το αγαπημένο μας σαντουιτσάδικο είναι το Guarantee, στο Κουκάκι.

Μπορεί να μοιάζει με τοστάδικο που αγοράζουν καφέ οι μπάτσοι (επειδή αγοράζουν από κει καφέ οι του γειτονικού Τμήματος), αλλά η ποιότητά του είναι για salumeria στο Μιλάνο. Κι εδώ που τα λέμε, αυτό είναι το μυστικό του σάντουιτς, εκτός από το καλό ψωμί: Να παρασκευάζεται εκείνη την ώρα, σαν σε αλλαντοπωλείο, με τα αλλαντικά να κόβονται “παρουσία του πελάτου”.

Μέσα σε λίγα τετραγωνικά, ένας μεγάλος πάγκος κοπής, βιτρίνες με αλλαντικά και τυριά, ζυμωτό ψωμί και τέλος.


Αυτό γνωρίζουν και έβαλαν μπρος και στη Βουλής, στο Σύνταγμα, που εξελίσσεται γοργά σε foodie δρόμο: Μέσα σε λίγα τετραγωνικά, ένας μεγάλος πάγκος κοπής, βιτρίνες με αλλαντικά και τυριά, ζυμωτό ψωμί και τέλος. Διαλέγεις, συνθέτεις το σάντουιτς που τραβάει η όρεξή σου και ο μάστορας το κόβει και το φτιάχνει μπρος στα μάτια σου. Όπως στο αγαπημένο μας σαντουιτσάδικο. Αλλά με περισσότερο στυλ.low2


Το Metropolis προμηθεύεται καλούδια από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, όπως παστράμι δραμινό και γραβιέρα Τήνου, αλλά φτιάχνει και μερακλίδικο σπιτικό καρπάτσο. Όμως ναι, έχει και τα εθνικά μας burgers, με κοτόπουλο και σάλτσα Savora και με μοσχαρίσιο κιμά με (γιαμ) καπνιστή πανσέτα και κασέρι Βόλου. 

Το μαγαζί είναι ιδανικό για takeaway, αλλά έχετε υπ’ όψιν ότι στο δεύτερο όροφο ένας τριθέσιος καναπές και ένα μεγάλο τραπέζι προσφέρονται για παρατεταμένο άραγμα. Στο τραπέζι μπορεί να φιλοξενηθούν μέχρι και 8 άτομα, άρα είναι καλή ιδέα και για διευρυμένο επαγγελματικό γεύμα, με τα αλλαντικά και τα τυριά να ρέουν κρουνηδόν μαζί με κρασιά σε ποτήρι ή μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιϊες.

IMG_1479

Το Metropolis Sandwich λειτουργεί καθημερινά σε ωράριο καταστημάτων, εκτός Κυριακής. Σύντομα θα παραμένει ανοιχτό και το βράδυ, με κρασί και ποικιλίες. 

Βουλής 9-11, Σύνταγμα, Τηλ. 210-3222122.


Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.