23/08/14

Αυτό ήταν το Bussing του Φρουδάκη στο ΚΤΕΛ Χανίων (ΦΩΤΟ - VIDEO)

Ο Κωνσταντίνος Κανδηλιώτης έχει γράψει τις εντυπώσεις του για το "25" των Χανίων πολύ καιρό πριν δημοσιευθεί η συγκινητική συνέντευξη του παλαίμαχου Βασίλη Φρουδάκη.


Αν διαφέρει σε κάτι αυτό εδώ το ιστολόγιο είναι οι αναγνώστες του. Είναι διαβασμένοι, διορθώνουν, παρεμβαίνουν, γράφουν, στέλνουν φωτογραφίες και γίνονται μόνοι τους ρεπόρτερ για ένα κοινό σκοπό, δηλαδή την έρευνα και την ανάδειξη της σύγχρονης συγκοινωνιακής ιστορίας στην Ελλάδα καθώς και η προβολή οχημάτων που παρήχθησαν από την εγχώρια βιομηχανία. 


Πριν από μερικές ημέρες παρουσιάσαμε τη συνέντευξη που μας έδωσε ο 90χρονος παλαίμαχος αυτοκινητιστής κ. Βασίλης Φρουδάκης στο περιθώριο εκδήλωσης του Α.Ο. Χανιά για το λεωφορείο που αγάπησε και δούλεψε για σειρά ετών πάνω σ' αυτό. Όσοι διαβάσατε το κείμενο και είδατε το βίντεο της συνέντευξης, καταλαβαίνετε τη συγκίνηση που ένοιωσε ο κ. Φρουδάκης όταν είδε το παλιό Mercedes O322 Βιαμάξ μπροστά στην αγορά των Χανίων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κανδυλιώτης μάς θύμισε ότι έχει γίνει εκτενής συζήτηση για το "25" του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, ένα πανέμορφο Bussing SS500 Σφακιανάκη,  στην ομάδα που διαθέτουμε στο Facebook ήδη από τις 10 Μαρτίου με τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις του κ. Γιώργου Αρβανίτη

Από τη συζήτηση αυτή ξεχωρίζουμε την παρατήρηση του κ. Μάνου Μοφώρη, ο οποίος σημειώνει:  υμάμαι ότι αυτό, το λεωφορείο, ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το '19' και μάλιστα πρέπει να το κράτησαν πιο πολλά χρόνια γιατί το είχα δει σε φωτογραφία στο περιοδικο promotor το 2005, ως μετέπειτα "21" και έλαμπε".

Τη διαπίστωση αυτή επιβεβαίωσε ο κ. Αρβανίτης επισημαίνοντας ότι αποσύρθηκε το 2005 (αν δεν έχει μεσολαβήσει κάτι ανάμεσα σε αυτό και το Ο405Ν) όντας το τελευταίο της γενιάς του. "Και νομίζω ότι εκτός της Πάτρας δεν πρέπει να υπήρχε ελληνικό τρίπορτο κατοστάρι κάπου αλλού στην Ελλάδα", πρόσθεσε.

Αυτά όλα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση και τιμή προς τον κ. Φρουδάκη αλλά και προς τους γιους του, οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση και εξυπηρετούν φιλότιμα το επιβατικό κοινό στα Χανιά. 



Διαβάστε ακόμα: 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate