Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

EEL: Πρόταση για δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Παρέμβαση της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για να λειτουργήσει ρεαλιστικά η κυβέρνηση χωρίς να προκαλεί προσκόμματα στην αγορά 


Μια σημαντική πρόταση για τη δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας παρουσίασε για πρώτη φορά η Ελληνική Εταιρεία Logistics στο Forum «Capital Controls & Επιχειρείν» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ φορέων της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προέκυψαν από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες.  


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics κ. Νίκος Ροδόπουλος επισήμανε επί λέξει ότι «η πανσπερμία υπηρεσιών σε διαφορετικά υπουργεία που ασχολούνται με την εφοδιαστική αλυσίδα δεν πρόκειται ποτέ να δώσει την πραγματική εικόνα της συμβολής κατά 11% στο ΑΕΠ της Ελλάδας. Απαιτείται άμεσα η δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας για ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που θα υποστηρίζει όλη την Εθνική Οικονομία».

Ο κ. Νίκος Ροδόπουλος.
Η πρόταση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα τόσο των ερευνών που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Εταιρεία Logistics αναφορικά με τη συμβολή του κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας, όσο και μέσα από τη δυναμική που παρουσιάζει η εφοδιαστική αλυσίδα.

Είναι σαφές πως η ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα απαιτεί νέες ανατρεπτικές διεξόδους που μπορούν να αποφέρουν άμεσα σημαντικά οφέλη δίνοντας άλλη «ρότα» στην οικονομική πορεία της χώρας, ώστε να σταματήσει να στηρίζεται στο δανεισμό για την επιβίωσή της. 
Κατάμεστη η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το φόρουμ.
Ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να προσφέρει λύση στην οικονομία μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη των υποδομών και την εκμετάλλευση της θέσης της Ελλάδας, ως κεντρικής πύλης εισόδου των διερχόμενων φορτίων προς την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα: 


Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.