27/07/15

EEL: Πρόταση για δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Παρέμβαση της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για να λειτουργήσει ρεαλιστικά η κυβέρνηση χωρίς να προκαλεί προσκόμματα στην αγορά 


Μια σημαντική πρόταση για τη δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας παρουσίασε για πρώτη φορά η Ελληνική Εταιρεία Logistics στο Forum «Capital Controls & Επιχειρείν» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ φορέων της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προέκυψαν από την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες.  


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics κ. Νίκος Ροδόπουλος επισήμανε επί λέξει ότι «η πανσπερμία υπηρεσιών σε διαφορετικά υπουργεία που ασχολούνται με την εφοδιαστική αλυσίδα δεν πρόκειται ποτέ να δώσει την πραγματική εικόνα της συμβολής κατά 11% στο ΑΕΠ της Ελλάδας. Απαιτείται άμεσα η δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας για ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο που θα υποστηρίζει όλη την Εθνική Οικονομία».

Ο κ. Νίκος Ροδόπουλος.
Η πρόταση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα τόσο των ερευνών που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Εταιρεία Logistics αναφορικά με τη συμβολή του κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας, όσο και μέσα από τη δυναμική που παρουσιάζει η εφοδιαστική αλυσίδα.

Είναι σαφές πως η ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα απαιτεί νέες ανατρεπτικές διεξόδους που μπορούν να αποφέρουν άμεσα σημαντικά οφέλη δίνοντας άλλη «ρότα» στην οικονομική πορεία της χώρας, ώστε να σταματήσει να στηρίζεται στο δανεισμό για την επιβίωσή της. 
Κατάμεστη η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το φόρουμ.
Ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να προσφέρει λύση στην οικονομία μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη των υποδομών και την εκμετάλλευση της θέσης της Ελλάδας, ως κεντρικής πύλης εισόδου των διερχόμενων φορτίων προς την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα: 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate