Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σε τι μετατρέπουν τα λεωφορεία όταν αποσυρθούν... (VIDEO)

Κινητές ντουζιέρες γίνονται τα παλιά λεωφορεία του Σαν Φρανσίσκο για τους αστέγους

undefined

Οι σωστές συνθήκες υγιεινής είναι κάτι που συχνά θεωρούμε δεδομένες. Και ακριβώς επειδή αρκετοί δεν τις έχουμε στερηθεί, ίσως και να μην αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η ζωή χωρίς αυτές. 

Η οργάνωση Lava Mae, ωστόσο, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να βοηθήσει τους περίπου 7.000 αστέγους του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Το σχέδιο της οργάνωσης είναι να μετασχηματίσει παλιά λεωφορεία σε κινητά μπάνια για να προσφέρει σε εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε ντους και τουαλέτες μερικές από τις «ανέσεις» που στερούνται εξαιτίας της ζωής στο δρόμο.

Στην, κατά τα άλλα πιο σοφιστικέ πόλη των ΗΠΑ, τα δημόσια ντους, που προορίζονται για τους άστεγους, είναι μόλις οκτώ, κάτι που σημαίνει ότι εκείνος που πάει να κάνει μπάνιο μοιράζεται το κάθε ένα από αυτά με άλλους 875 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ομάδα Lava Mae το λεωφορείο ακριβώς επειδή μετακινείται έχει τη δυνατότητα να παρέχει πρόσβαση σε όλους τους άστεγους που βρίσκουν καταφύγιο διάσπαρτοι στους δρόμους της πόλης.

Δείτε εδώ πώς έγινε η μετατροπή του λεωφορείου: 


Η μετατροπή του λεωφορείου σε κινητή ντουζιέρα κόστισε περίπου 75.000 δολάρια και πληρώθηκε από ιδιωτικές δωρεές μεταξύ των οποίων και ο γίγαντας της τεχνολογίας Google.

undefined

«Η Lava Mae δεν υποστηρίζει ότι μπορεί να δώσει ένα τέλος στο γεγονός ότι υπάρχουν άστεγοι» λέει η Donience Sandoval, η γυναίκα που εμπνεύστηκε και ίδρυση τη συγκεκριμένη οργάνωση. «Αυτό που μπορεί όμως να κάνει είναι να παρέχει υγιεινή, γιατί πιστεύουμε ότι η υγιεινή φέρνει αξιοπρέπεια, και η αξιοπρέπεια ανοίγει ευκαιρίες» προσθέτει με νόημα.

Παρακολουθήστε πώς κατέγραψαν το γεγονός τα τοπικά Μέσα του Σαν Φρανσίσκο: Με πληροφορίες από το I-efimerida και τη "City Press"

Διαβάστε ακόμα: 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.