Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Αυτή είναι η Αθήνα του 1961! VIDEO με λεωφορεία


Εδώ και καιρό, από τις 13 Απριλίου, κυκλοφορεί στο YouTube από το British Pathe ένα τουριστικό βίντεο με την Αθήνα του 1961, όπως ήταν τότε το ιστορικό κέντρο γύρω από το Σύνταγμα, η Πλάκα, οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ακρόπολη και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Στο ίδιο βίντεο, διάρκειας 4 λεπτών και 31 δευτερολέπτων, ο θεατής θα μαγευτεί από την ομορφιά του Μικρολίμανου και του Πειραιά, αλλά και εξοχικών παραλιών της εποχής όπως ήταν τότε η Βούλα και η Βουλιαγμένη.

Για τους ψαγμένους

Παρατηρήστε τα λεωφορεία και κυρίως τα πρώτα AEC που κατασκεύασε ο Ρεντούμης για το 1ο ΚΤΕΛ και το 6ο ΚΤΕΛ Αθηνών, τα οποία χωρούσαν 80 επιβάτες… Περισσότερα και εκτενέστερα είτε εδώ με σχόλια, είτε στη σελίδα μας στο Facebook:


Διαβάστε ακόμα:

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.