15/12/19

Η επιστροφή του 5/27 στον Πειραιά: Βίντεο που σαρώνει...

Αποκλειστικά στιγμιότυπα από την μεταφορά στο παλαιό αμαξοποιείο όπου πραγματοποιείται η πιστή ανακατασκευή του οχήματος





Θραύση κάνει το βίντεο που ετοίμασε η ομάδα "Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία" με θέμα την επιστροφή ενός εμβληματικού πειραιώτικου λεωφορείου για την μουσειακή του αποκατάσταση, από τους Χ. & Β. Λαζαρόπουλο.


Πρόκειται για ένα Scania Vabis τύπου Β71 57 που κατασκευάστηκε από τον Πέτρο Ταγκαλάκη και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως "27" του 5ου ΚΤΕΛ στις 24 Απριλίου 1958 και έκανε εκατομμύρια χιλιόμετρα, εξυπηρετώντας δεκάδες εκατομμύρια επιβατών στο αστικό δίκτυο γραμμών της Αττικής με αφετηρία ή προορισμό τον Πειραιά. Το λεωφορείο αυτό έκανε την τελευταία του βάρδια στις 30 Νοεμβρίου 1982 και λίγο καιρό μετά εγκατέλειψε το επί 24 χρόνια "σπίτι" του, το αμαξοστάσιο της λεωφόρου Θηβών 50 στην Παλιά Κοκκινιά

Το τελευταίο δρομολόγιο του 5/27 έγινε, ευτυχώς, από τον Πειραιά προς ένα οικόπεδο στον Άγιο Δημήτριο Μπραχαμίου όπου παρέμεινε ως το 1996. Στη συνέχεια εντάχθηκε στη συλλογή των αδελφών Λαζαρόπουλου και επί σειρά ετών περίμενε την ώρα που θα έπαιρνε και πάλι, πνοή ζωής. 

Το όχημα έχει μεταφερθεί σε παλιό αμαξοποιείο και προχωρεί η ανακατασκευή του, βάσει των σχεδίων της αμαξοποιΐας Ταγκαλάκη. 





Για δημοσιεύσεις με αναφορές στο 5ο ΚΤΕΛ

κάντε κλικ εδώ. 

Κι εδώ, περισσότερες ιστορίες για τον παλιό Πειραιά!


Διαβάστε περισσότερα εδώ:






Translate