Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Το "3": Άλλο ένα ιστορικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σαλαμίνος (ΦΩΤΟ)

Αφορμή δίνει ένα σχόλιο του βετεράνου οδηγού Γιώργου Δεμέστιχα


Το "3" του ΚΤΕΛ Σαλαμίνος ήταν πάντα ένας ακούραστος εργάτης. Ήταν ένα κλασσικό Scania Vabis κατασκευασμένο στις αρχές της δεκαετίας του '60 στο αμαξοποιείο του Ηλιόπουλου στην οδό Κασσάνδρας, στον Βοτανικό. 
Το λεωφορείο αυτό ανήκε στις οικογένειες Ανδρέου και Ρουμελιώτη. Μάλιστα ακόμα θυμούνται οι παλιοί οδηγοί τον αείμνηστο οδηγό και συνιδιοκτήτη αυτού του λεωφορείου, τον Αντώνη Ρουμελιώτη, ο οποίος ήταν πάντα ευγενής με όλους και η φυσιογνωμία του θύμιζε τον ηθοποιό Τρύφωνα Καρατζά. 

Το "3" ήταν το τελευταίο της γενιάς του που αποσύρθηκε από την κυκλοφορία το φθινόπωρο του 1994 από το ΚΤΕΛ Σαλαμίνος, παρότι κατά την τελευταία διετία της κυκλοφορίας του, οι ιδιοκτήτες του δεν έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάστασή του. 

Στη θέση του κυκλοφόρησε τότε ένα μεταχειρισμένο γερμανικό Mercedes O305, όπως μας θυμίζει ο φίλος της σελίδας Γιώργος Δεμέστιχας

Όταν αποσύρθηκε αυτό το υπέροχο λεωφορείο με τον χαρακτηριστικό αριθμό κυκλοφορίας, εμφανίστηκε μια - δυο φορές εν κινήσει από τα Παλούκια προς τα Αμπελάκια. Τελικά κόπηκε ξαφνικά στο καρνάγιο των Αμπελακίων, όταν κάποιος "ενδιαφέρθηκε" να αγοράσει τον κινητήρα του Scania για κάποιο "καΐκι". 

Αυτό ήταν το άδοξο τέλος, ενός υπέροχου λεωφορείου... 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.