29/09/15

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Καλοκαίρι πολιτισμού στην Κέρκυρα του 2015

Μια παρέα συλλεκτών Παλαιών Ελληνικών Λεωφορείων, ένας συγγραφέας, οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και στιγμές που έμειναν στην ιστορία... 


Αυτό το καλοκαίρι η Κέρκυρα έγινε το επίκεντρο των συζητήσεων με αφορμή την εκδήλωση που οργάνωσε ο συγγραφέας κ. Κώστας Κουλούρης, στο περιθώριο της οποίας συναντήθηκαν οι φίλοι των Παλιών Ελληνικών Λεωφορείων με την αιγίδα και την αρωγή του ΚΤΕΛ Κέρκυρας και του αεικίνητου προέδρου του, του κ. Τάσου Τσιμπούλη. 


Οι οικοδεσπότες κ.κ. Ανδρέας Αλέγρης και Ανδρέας Λαυράνος έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της κερκυραϊκής φιλοξενίας ενώ οι βορειοελλαδίτες φίλοι κ.κ. Μαρία Γκουσμπουνάρη, Δημήτρης Σκαμπετζάκης, Αποστόλης Κυριαζής και Παναγιώτης Ρούμπος επιβεβαίωσαν ότι πάνω απ' όλα χρειάζεται ένα καλό επιχείρημα για να βρεθεί η παρέα από την μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη. 

Ακολουθούν πέντε φωτογραφίες με στιγμιότυπα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν αυτό το καλοκαίρι στο νησί των Φαιάκων και βασικούς πρωταγωνιστές μερικά από τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία που έχουν διασωθεί. 

Η Φωτεινή, η Ιλεάνα και η Κατερίνα από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας αναβίωσαν σκηνές της δεκαετίας του ΄60.
Στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας ο Σπύρος, η Ειρήνη, η Ιλεάνα, η Φωτεινή, η Νεκταρία, η Κατερίνα και ο Νικόλας μαζί με πολλούς άλλους από το ΔΗΠΕΘΕ και τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία, κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Η παράταξη τριών αστεριών της Βιαμάξ στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας... 
Εικόνα βγαλμένη από ελληνική ταινία της δεκαετίας του '70 θα μπορούσε να είναι αυτή η φωτογραφία μπροστά στα γραφεία του ΚΤΕΛ Κέρκυρας. 

Το χθες μπορεί να γίνει εφαλτήριο για ένα καλύτερο αύριο... 


Διαβάστε ακόμα: 





Translate