16/11/13

Ώρα αποκατάστασης για ένα ακόμα ιστορικό VOLVO (PHOTOS - VIDEO)

Αλλαγές φανών και λαμπτήρων, αλλά και υποβοήθηση για την εκκίνηση του κινητήρα.
Με ιδιαίτερη σχολαστικότητα προχωρεί η μηχανική και τεχνική αποκατάσταση ενός ακόμα μουσειακού αστικού λεωφορείου VOLVO SB 756 ελληνικής κατασκευής από το εργοστάσιο "Σαρακάκη".
 

Πρόκειται για το παλιό "πράσινο" με τον αριθμό "55", το όχημα που πραγματοποίησε το τελευταίο δρομολόγιο "843" από το Πέραμα προς τον Πειραιά, στην εκπνοή του 2001 παραχωρώντας τη γραμμή στα μπλε λεωφορεία.  
Πέρα από τη συνήθη εμφάνιση,
με φόρμα εργασίας, δίπλα στο ιστορικό λεωφορείο.

Η  έναρξη  των εργασιών αποκατάστασης άρχισε κατά το φθινόπωρο του 2011 στις παλιές εγκαταστάσεις της ΛΑΕΓΕ στη Μάνδρα Αττικής όταν διαπιστώθηκε σοβαρή βλάβη στον κινητήρα που καθιστούσε απαγορευτική (για να μην πούμε αδύνατη) την κυκλοφορία του.
 
Ύστερα από επίπονες προσπάθειες, προσωπική εργασία και μεράκι οι Χ. & Β. Λαζαρόπουλος με τους συνεργάτες μας καταφέραμε να ξαναδώσουμε ζωή στο "55".

Το τελευταίο διάστημα το ιστορικό λεωφορείο βρέθηκε στο εργαστάσιο από το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την άνοιξη του 1981.
 
Εκεί αντικαταστάθηκε το σύστημα του αμπραγιάζ και οι αντλίες του, αντικαταστάθηκαν τα κολάρα, ο δείκτης και η τάπα νερού ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται σε έλεγχο τα συστήματα πέδης και κινήσεως.

Ήδη έχουν γίνει δύο δοκιμαστικές διαδρομές για τον πλήρη έλεγχο του οχήματος και πολύ σύντομα σχεδιάζουμε τη μερική αποκατάσταση και επισκευή μερών του αμαξώματος, όπως θα έχετε ήδη διαβάσει ορισμένοι και από την ανοικτή ομάδα "Παλιά ελληνικά λεωφορεία" από το Facebook.
 
Δίπλα βλέπετε φωτογραφία του "55" ύστερα από την τελευταία δοκιμή, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν παρατηρήσεις για επισκευές, αντικαταστάσεις και προληπτικές παρεμβάσεις...
 
Μπορείτε να δείτε κι ένα βίντεο σύντομης διάρκειας με ευχαριστίες προς τους φίλους που έχουν υποστηρίξει αυτή τη νέα προσπάθειά μας:
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate