08/05/13

Εγκαίνια γραμμής "Ομόνοια - Νέα Κυψέλη" από το 1ο ΚΤΕΛ

Μια σπάνια φωτογραφία από την ομάδα «Κυψέλη» στο Facebook




Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Λουκιανό Κηλαηδόνη
για την παραχώρηση της φωτογραφίας

Βρήκαμε αυτή τη σπάνια φωτογραφία χάρη στον κ. Γεράσιμο Κλαμαριά, έναν άνθρωπο που αγαπά με όλη τη δύναμη της καρδιάς του, τη γειτονιά του και βοηθά ώστε να διασωθεί η νεώτερη μνήμη και υλικό για την Κυψέλη.

Η φωτογραφία δείχνει τα εγκαίνια της γραμμής «Ομονοίας – Νέας Κυψέλης». Όπως εύστοχα σχολιάζει ένας άλλος φίλος της διαδικτυακής ομάδας για την Κυψέλη, τα λεωφορεία του 1ου ΚΤΕΛ βρίσκονται στη γωνία των οδών Φαέθοντος και Κερκύρας έξω από το κτήριο που στεγάζεται το συνεργείο δίκυκλων των αδελφών Μαλαταντή. Στο κτήριο που φαίνεται πίσω στεγαζόταν η «Ιόνιος Σχολή».

Η φωτογραφία πρέπει να τραβήχθηκε μεταξύ 1952 - 1955 όταν άρχισε η επέκταση των δρομολογίων του 1ου ΚΤΕΛ, το οποίο είχε την ευθύνη για τη δημιουργία γραμμών στο κέντρο της πρωτεύουσας και στα νέα βόρεια προάστεια της εποχής. Τα λεωφορεία δεν είναι «χασανιώτικα» δηλαδή παλιά στρατιωτικά καμιόνια στα οποία προστέθηκαν αμαξώματα αλλά νέες κατασκευές. Γι' αυτό και εικάζω ότι αναφερόμαστε σ' αυτήν την τριετία.

Κάντε κλικ στη φωτογραφία και δείτε την έκφραση που έχουν οι εισπράκτορες που ανέβηκαν πάνω στους προφυλακτήρες. Ο ένας με το καπέλο και το σακάκι ενώ ο άλλος με το μουστάκι και το άσπρο πουκάμισο.

Ευχαριστώ για τα στοιχεία σχετικά με την Κυψέλη από τον Argyros Dim.

Χ.Κ.Λ. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate