Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Άγιος Βασίλης φέτος έρχεται με... λεωφορείο!

Σε αποκλειστικότητα σας ενημερώνουμε ότι φέτος ο Άγιος Βασίλης, θα έρθει από το Ροβανιέμι με… λεωφορείο.

 

Οι τάρανδοι που βρίσκονται στην 300η μέρα της απεργίας τους, αρνούνται επίμονα να κάνουν για άλλη μια φορά το ταξίδι αυτό. Απαιτούν να αντικατασταθεί  το παλιομοδίτικο «Χοχοχο» με κάτι πιο πιασάρικο. Επίσης, δεν πληρώνουν τις κλήσεις για παρεμπόδιση εναέριας κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ για το έλκηθρο, ενώ ζητούν μερίδιο από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που καταβροχθίζει μόνος του ο Άγιος.


Ο Άγιος Βασίλης δήλωσε αποκλειστικά στον ανταποκριτή μας στο Ροβανιέμι, Αργύρολφ Γιαμαλομπλίτζεν, βαθύτατα συγκινημένος αλλά δεν θα ενδώσει. 

Θα φτάσει την Κυριακή στις 20  Δεκεμβρίου με λεωφορείο, μπροστά στο αμαξοστάσιο Ερμού και Πειραιώς, στον Κεραμεικό, για να γεμίσουμε εμείς το σάκο του που θα έχει αποκλειστικό προορισμό τα «Παιδικά Χωριά SOS».

Τον ερχομό του Άγιου Βασίλη, θα γιορτάσει το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, Tabula Rasa, που θα τιμήσει την άφιξή του, με ένα πρωτότυπο δρώμενο! Μέσα σε σταθμευμένα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία θα δοθούν δύο παραστάσεις από τους σπουδαστές του τμήματος Υποκριτικής, σε κείμενα και σκηνοθεσία των σπουδαστών των τμημάτων Δημιουργικής Γραφής και Σκηνοθεσίας, αντίστοιχα.

Σας περιμένουμε, στην πρωτοποριακή μας παράσταση, μέσα στο λεωφορείο του Άγιου Βασίλη, με ένα δωράκι για τα παιδιά των χωριών SOS, αντί εισιτηρίου. 

Τα δώρα σας,  για παιδιά από 0-18 ετών, είναι πολύτιμα.

Παραστάση: 20 Δεκεμβρίου, 2015

Ώρες παραστάσεων: 13:00' και 15:00'

Υπεύθυνη σκηνοθεσίας: Ζένια Χρυσανίδου  

Λογοτεχνική επιμέλεια: Αντιγόνη Πόμμερ

Οργάνωση παραγωγής: Παναγιώτης Καποδίστριας

Ευχαριστίες στους Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο, από την ομάδα «Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία», για την ευγενή παραχώρηση λεωφορείων της συλλογής τους, για τους σκοπούς της φιλανθρωπικής παράστασης.

Γλυκίσματα και άλλες Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές θα μοιραστούν από την εταιρεία «Giorgio pastry+catering» που πρωτοπορεί στην υποστήριξη εκδηλώσεων, με έδρα στη λεωφόρο Θηβών 152 στην Παλιά Κοκκινιά. 


 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.