Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

To O302 του Λαυράνου με το φακό της Ηλέκτρας...

Τα μαγικά κλικ μιας φοιτήτριας σε ένα θρυλικό τουριστικό λεωφορείο 41 ετών… 

Αν ακούσει κανείς την ιστορία του Ανδρέα Λαυράνου από την Κέρκυρα για το πώς ξεκίνησε να αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω του και να βλέπει τον πατέρα του να αγωνίζεται καθημερινά για τον επιούσιο πάνω στο τιμόνι θα καταλάβει γιατί έχει προσωπικό στοίχημα να διατηρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θρυλικό Mercedes Benz O302 Βιαμάξ, το πρώτο λεωφορείο της “Lavranos Tours”. 


Το λεωφορείο αυτό ήρθε στην Αθήνα για μερικές ημέρες και με την ευκαιρία συμμετείχε σε γυρίσματα μιας γερμανικής ταινίας αλλά έγινε και μοντέλο απέναντι στο φακό της ταλαντούχας νέας φωτογράφου, της Ηλέκτρας Κατσίκη. Κάθε κλικ είναι και μια διαφορετική αίσθηση.

Το BOGεξασφάλισε τις φωτογραφίες της Ηλέκτρας σ' αυτό το υπέροχο λεωφορείο κατασκευής Βιαμάξ και σας τις παρουσιάζει μία προς μία χωρίς ιδιαίτερα σχόλια. Άλλωστε κάθε εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις… 
Διαβάστε ακόμα:

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.