Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκατάσταση επιγραφών στα SB 756

Πώς κάνει ποδαρικό στο μήνα η νέα γενιά της ομάδας...  


Η νέα γενιά της ομάδας "Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία", οι κ.κ. Λευτέρης Κουλούρης και Νίκος Καλλίδης κάνουν ποδαρικό στο μήνα με "ΗΣΑΠίτικο αέρα". 


Στις εγκαταστάσεις του Κηφισού επανελειτουργεί η γωνιά του επιγραφοποιείου για τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία. Σε βασική προτεραιότητα η πινακίδα "Πειραιάς - Ομόνοια", επανασχεδιάζεται η γραμμή "912 Πειραιάς - Χαροκόπου", και φτιάχνονται από την αρχή οι μπροστινές, οι πλάγιες και οι πισινές πινακίδες. 

Δείτε τα στιγμιότυπα:

Σύντομα θα γίνει και η δοκιμή στη  γραμμή "912 Πειραιάς - Χαροκόπου". 

Ο Λευτέρης Κουλούρης το είχε βάλει σκοπό εδώ και καιρό. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να ξαναφανεί "πράσινο" στον άξονα του "049".

Σαν γραμμή "859 Πειραιάς - Δραπετσώνα" ήταν αξεπέραστη ως προς την εξυπηρέτηση στο επιβατικό κοινό. Ήταν η μετεξέλιξη της παλαιάς γραμμής "Βασιλικόν περίπτερον - Δεξαμεναί" και πρόδρομος της σημερινής "Πειραιάς - Δεξαμενές".


Ήταν καλός στη γεωμετρία και άριστος στα καλλιτεχνικά ο Νίκος Καλλίδης που ετοιμάζει τα νέα καρούλια δρομολογίων για τα μουσειακά "πράσινα"

Αν βγει ένα "πράσινο" στη γραμμή "049" είναι σίγουρο ότι από την Ομόνοια μέχρι το Ξαβέριο δεν θα περάσουν περισσότερα από 12 λεπτά, λέει ο Λευτέρης Κουλούρης.Περισσότερες δημοσιεύσειςΔιαβάστε ακόμα:Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.