04/10/15

ZN: Για λογαριασμό του VICE μπήκαν σε Βιαμάξ!

Γύρισμα στο κέντρο της Αθήνας με παλιό λεωφορείο Βιαμάξ


Ένα δρομολόγιο διαφορετικό από τα άλλα έκανε το μουσειακό υπεραστικό λεωφορείο Mercedes Benz R495 των Χ. & Β. Λαζαρόπουλου για λογαριασμό του ΑΝΤ-1 και συγκεκριμένα της ανατρεπτικής εκπομπής "Vice" με τη συμμετοχή του αγαπημένου hip-hop συγκροτήματος "Ζωντανοί Νεκροί".  

Με την ψαγμένη μουσική και τους γαμάτους στίχους τους, οι ΖΝ μπήκαν μέσα στο μουσειακό λεωφορείο για μια πολύ πρώτη διαδρομή από το Γκάζι στο Μπραχάμι, μετά στον Άλιμο κι από κεί στο Μοναστηράκι, στην Ομόνοια και μετά στη Νέα Ιωνία. Το γύρισμα έγινε λίγο καιρό πριν αλλά η εκπομπή μεταδόθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου και σάρωσε. 

Την παραγωγή και την παρουσίαση έκανε ο Αντώνης Κωνσταντάρας αφού έγραψε και τα κείμενα. Τη σκηνοθεσία και τα απίστευτα πλάνα επιμελήθηκαν οι Ανδρέας Δερμάνης και Θανάσης Τότσικας ενώ ο Θανάσης έκανε και το μοντάζ. Ο Γιώργος Αργυρόπουλος έτρεξε για όσα χρειάζονταν στο γύρισμα και στο μοντάζ αλλά δεν μάσησε. Εκεί πίσω από τις κάμερες ο Χάρης Λαζαρόπουλος έκανε πάλι τα κουμάντα του και ιδού το αποτέλεσμα με το R495 κατασκευής Βιαμάξ πάντα μέσα σε κάποιο κάδρο... 

Δυο λόγια για τους ΖΝ

Οι "Ζωντανοί Νεκροί" δημιουργήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '90 και αποτελούν ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα του ελληνικού hip hop.

Ξεκίνησαν με το όνομα GLD (Gate of Living Dead) με μέλη τον Τάκι Τσαν και τον Μηδενιστή. Έπειτα από κάποιο διάστημα, στο γκρουπ προστέθηκαν οι Υποχθόνιος, Καταχθόνιος και Χαρμάνης.

Αφού μετονομάστηκαν σε Ζωντανοί Νεκροί (γνωστοί και ως Ζ.Ν.), το 1997 κυκλοφόρησαν το E.P. «ΖΝ Εντολές Στη Χώρα των Καλύτερων MC's». Ουσιαστικά, με αυτή τη κυκλοφορία έφεραν και επίσημα το Battle Rap στην Ελλάδα, ένα στυλ που τάραξε τα νερά της εγχώριας σκηνής και τους έβαλε, για τα καλά στον χάρτη με τα σημαντικά σχήματα του χώρου. 

Έναν χρόνο αργότερα, οι Ζ.Ν. κυκλοφορούν, μέσω της FM Records, τον «Πρώτο Τόμο», ο οποίος έμελλε να είναι ο μόνος ολοκληρωμένος δίσκος τους μέχρι σήμερα. Το άλμπουμ θεωρείται πλέον κλασικό. 


Διαβάστε ακόμα:





Translate