Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Πέτρος Παπακυριάκου: Ο "μουστάκιας" εισπράκτορας του ΟΑΣΘ

Ένα κλικ του διάσημου Θεσσαλονικιού φωτογράφου που έμεινε στην Ιστορία 

Διακρίνεται το 13, Volvo Σαρακάκη SB758 A539 κατασκευής 1981.
Οι εικόνες είναι είδωλα ζωγραφισμένα στο υποσυνείδητο και θυμίζουν πάντα τις λαμβάνουσες παραστάσεις λένε οι ψυχολόγοι. Στην ίδια λογική, οι φωτογράφοι απαθανατίζουν και αφήνουν παρακαταθήκη στην ιστορία τις στιγμές που ζουν.


Μια τέτοια στιγμή μοιράζεται μαζί μας ο δημοφιλής φωτογράφος της Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Παπακυριακού, ο οποίος μάς θύμισε τον αποκαλούμενο "μουστάκια", έναν από τους διασημότερους εισπράκτορες του ΟΑΣΘ. 
Ο Π. Παπακυριακού.

Σε σχόλιο που ανήρτησε στην ομάδα του Facebook, ο κ. Παπακυριακού γράφει: 

"Δεκαετία του '80, Θεσσαλονίκη. Μέσα στο 31 (Βούλγαρη - Σφαγεία). Χρησιμοποιούσα τακτικά το 31. Από τις πρώτες κι όλας φορές ο μυστακοφόρος εισπράκτορας του, μου μαγνήτιζε το βλέμμα. Ένα απόγευμα που έτυχε να έχει βάρδια, χωρίς να τον ρωτήσω, σήκωσα την μηχανή και τον απαθανάτισα. 

Ήταν τότε που όλοι ανέβαιναν στο λεωφορείο μόνο από αυτή την (πισινή) πόρτα. Ήταν τότε που όλοι πλήρωναν το εισιτηριάκι τους...". 

Κι ακολουθεί η φωτογραφία:


Αυτή είναι μια εικόνα του χθες που δεν θα ξεθωριάζει. Θα παραμείνει στο μυαλό μας, όπως την είδαν τα μάτια του κ. Παπακυριακού και την απαθανάτισε ο φακός του. Αξία με αντοχή στο χρόνο! Ευχαριστούμε. 

Διαβάστε ακόμα:


Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.