21/08/14

Η απίστευτη αφήγηση του Βασίλη Φρουδάκη από το ΚΤΕΛ Χανίων (VIDEO)

Ο 90χρονος αυτοκινητιστής αφηγείται πώς αντικατέστησε το παλιό "25" των Χανίων με ένα Bussing SS500 του Σφακιανάκη και γιατί... βαρέθηκε που δεν έβγαζε ζημιές! 

Τον Οκτώβριο του 2013 είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με τον Α.Ο. «Χανιά» για να κάνουμε μια υπαίθρια έκθεση με το μουσειακό αστικό λεωφορείο Mercedes O322 «Βιαμάξ» που έχουμε ανακατασκευάσει αλλά και να μεταφέρουμε την ιστορική ομάδα με τους παλαίμαχους των Χανίων στο γήπεδο, την ημέρα που έπαιζε τον αγώνα με τον «Φωκικό».

Μπροστά από το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς γνωρίσαμε τον παλαίμαχο λεωφορειούχο κ. Βασίλη Φρουδάκη, ο οποίος είχε το «25» στο αστικό ΚΤΕΛ των Χανίων. Τον ειδοποίησαν οι γιοί του, λέγοντάς του ότι ένα «Μερσεντεδάκι» όπως εμφανίστηκε από το πουθενά μπροστά στις αφετηρίες των αστικών.

Παρά τα 90 χρόνια του, ο κύριος Βασίλης έβαλε τα καλά του κι ήρθε να δει το λεωφορείο. Δεν θα σας πω τι λέει στο βίντεο. Θέλω να το δείτε μόνοι σας και να απολαύσετε την όμορφη αφήγηση που μας έκανε.

Θέλω να ξέρετε ότι ο κ. Φρουδάκης με κέρδισε όταν ήρθε να δει το λεωφορείο, μπήκε μέσα σ’ αυτό, χάιδεψε το τιμόνι και ζήτησε να δει εκείνον που το φροντίζει. «Καλά κάνεις και το κρατείς. Ντύθηκα λες και πάω στην εκκλησιά επειδή τιμώ τα χρόνια που σπατάλησα πάνω σ’ ένα τέτοιο», είπε και δεν αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη για όλους εσάς που θα τον παρακολουθήσετε.
Το «25» των Χανίων
Για την ιστορία, το παλιό «25» των Χανίων ήταν Austin τύπου Σ3 με αμάξωμα κατασκευασμένο από τον Βεκάκη (και αριθμό κυκλοφορίας 179.208). Το 1980 έτυχε να κοπεί το «17», που ήταν Mercedes O322 Βιαμάξ, επομένως ίσως να αντικαταστάθηκε το Austin μ’ αυτό, αν θέλουμε ακούσουμε προσεκτικά τι αναφέρει ο κ. Φρουδάκης.

Το Bussing SS500, τύπου Β-100 με αμάξωμα «Σφακιανάκη» κυκλοφόρησε το 1982, οπότε μπορείτε να προσδιορίσετε χρονικά την ιστορία που θα ακούσετε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, την ίδια εποχή κόπηκαν άλλα δύο Mercedes LP 322. Το ένα ήταν το «11» που είχε αμάξωμα από τον Βεκάκη και το άλλο ήταν το 23 με καρότσα από τη ΣΦΑΠ.

Για την ιστορία το SS500 αποσύρθηκε για να βγει ένα μεταχειρισμένο Ο305 αλλά συνέχισε να κυκλοφορεί στο ΚΤΕΛ ως «21» έως το 2005 οπότε και κόπηκε οριστικά.


Απολαύστε τώρα τον κ. Φρουδάκη σε βίντεο υψηλής ανάλυσης: 


Εδώ το ρεπορτάζ από το web-tv των "Χανιώτικων Νέων" για την εκδήλωση του ΑΟΧ: 


Διαβάστε ακόμα:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate