18/08/14

Scania Vabis Κοτάντζη – Μανταδάκη, Σκουργιά και Μαρουδή το 1960 (ΦΩΤΟ)

Η Αθήνα που αγαπήσαμε:
Τρεις φωτό – αποκάλυψη από το καλοκαίρι του 1960
 



Τρεις νέες φωτογραφίες – αποκάλυψη έχουμε στη διάθεσή μας χάρη στους φίλους αναγνώστες μας από την Αυστραλία με τους οποίους επικοινωνούμε μέσω των κοινωνικών δικτύων κι έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάσσουμε πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και τη συλλογή αρχειακού υλικού για την παλιά Αθήνα και τις συγκοινωνίες της εποχής.


Από τις διαφάνειες που μας ήρθαν μπορούμε να διακρίνουμε ένα θαυμάσιο Scania Vabis Β71 με αμάξωμα Κοτάντζη – Μανταδάκη, το οποίο επιλέξαμε για την κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης. Πίσω διακρίνεται ένα ακόμα Scania Vabis με αμάξωμα κατασκευασμένο από τον Σκουργιά. Πίσω φαίνεται ο όγκος ενός «χασανιώτικου» λεωφορείου και δίπλα ενός της ΗΕΜ.

Η φωτογραφία έχει τραβηχθεί από το φανάρι στη συμβολή των λεωφόρων βασιλίσσης Αμαλίας και βασιλίσσης Όλγας. Έχει ημερομηνία 26 Ιουλίου 1960. Την ίδια ημέρα και μάλλον λίγη ώρα μετά τραβήχθηκε και αυτό το καρέ:


Δείχνει ένα πανέμορφο Scania Vabis Β71 με αμάξωμα Μαυρουδή, έτοιμο να στρίψει προς την βασιλίσσης Όλγας. Στο πλήρες κάδρο φαίνεται να στρίβει ένα… κάρο με γαϊδουράκι.


Η τρίτη… αποκάλυψη της ημέρας έχει ημερομηνία 8 Αυγούστου 1960 και δείχνει την Ακρόπολη από την Πνύκα. 

Πέρα από την ομορφιά των χρωμάτων και το τρυφερό στιγμιότυπο με το ζευγαράκι που κατεβαίνει αγκαζέ (στα δεξιά), τις μαμάδες που βγάζουν τα παιδιά τους βόλτα στο καροτσάκι ή τους στρατιώτες που περπατούν στο βάθος, στα αριστερά φαίνεται ο όγκος ενός λεωφορείου που κατευθύνεται προς τις τότε αφετηρίες του Θησείου από την Αποστόλου Παύλου. 


Διαβάστε ακόμα: 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate