Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Χίος: Το λεωφορείο που ανατράπηκε (φωτό)

Φωτογραφία από το σημείο του δυστυχήματος

Αυτό είναι το μοιραίο λεωφορείο "Neoplan" του ΚΤΕΛ Χίου με αριθμό ανεμοθώρακα "16" που έκανε χθες τη βουτιά θανάτου στη Συκιάδα και στοίχησε τη ζωή σε τρεις επιβάτες ως τώρα.

Αυτό είναι το μοιραίο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου,
σε φωτογραφία που τραβήχτηκε στις αφετηρίες πρόσφατα.
Νεκροί είναι οι Ευστράτιος Γιαρίμογλου, 66 ετών και η σύζυγός του Αικατερίνη, 70 ετών. Εγκλωβίστηκαν και απανθρακώθηκαν στο λεωφορείο όταν αυτό αναποδογύρισε και πήρε φωτιά.

Το τρίτο θύμα της τραγωδίας είναι η γνωστή εικαστικός και ενδυματολόγος Μαρία Πασαλή - Γεράλδη, 50 ετών από την Θεσσαλονίκη. Η Γεράλδη παρέδιδε τα τελευταία χρόνια σεμινάρια γλυπτικής στα Μεστά.

Όσον αφορά στους τραυματίες, ο οδηγός του λεωφορείου καθώς και ο εφημέριος της κοινότητας Βικίου, υπεβλήθησαν σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο του νησιού. Οι υπόλοιποι επτά τραυματίες είναι πιο ελαφρά και δίνουν καταθέσεις στους αστυνομικούς

Το λεωφορείο

Σε καλή κατάσταση θεωρείται πως βρισκόταν το λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου. Αν και στον πρώτο έλεγχο του ΚΤΕΟ τον περασμένο Μάρτιο, είχε «κοπεί» λόγω βλάβης, μετά την επιδιόρθωσή της είχε περάσει κανονικά τον έλεγχο.

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου κ. Λεωνίδας Καλαγκιάς ανέφερε πως το όχημα στάλθηκε για επανέλεγχο εξ αιτίας βλάβης σε ένα ακρόμπαρο η οποία διορθώθηκε και έπειτα πέρασε τον έλεγχο κανονικά.

Ερωτηματικά υπάρχουν ωστόσο από την απουσία σημαδιών φρεναρίσματος στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ το σημείο ήταν τόσο δύσβατο ώστε το λεωφορείο δεν μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα.


Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.