Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Η Κύπρος δείχνει το δρόμο: Παλιά λεωφορεία για τουρίστες!


Ρεπορτάζ: Ντόρα Χριστοδουλίδου

Κάποτε αποτελούσε το μόνο μέσο σύνδεσης των χωριών με τα αστικά κέντρα. Σιγά–σιγά, παρέδωσε τη θέση του στους σύγχρονους και τεχνολογικά αρτιότερους «απογόνους» του και το ίδιο πέρασε στη λήθη. 


Τα ελάχιστα παλιά λεωφορεία, όμως, που διασώθηκαν από τη σκουριά, τη διάλυση ή την πλήρη ακινησία, αποτελούν σήμερα ατραξιόν για τουρίστες, για γαμήλιες τελετές και για επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα. 

Στην Πάφο, εξακολουθούν να εμφανίζονται στους δρόμους μερικά από τα λεωφορεία του χθες, κερδίζοντας το θαυμασμό των παλαιοτέρων, αλλά και τα... απορημένα βλέμματα των νέων. Τα πλείστα λειτουργούν στα πλαίσια που προαναφέραμε, κάποια όμως ακόμη στη «γραμμή»: Από το χωριό στην πόλη της Πάφου και πίσω.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Διαβάστε ακόμα:

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.