Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Στη Βάρη με διώροφο Leyland της ΕΑΣ

Εικόνα του Ζαππείου πριν από 34 χρόνια!

Άποψη από τις αφετηρίες της οδού βασιλίσσης Όλγας μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο, την άνοιξη του 1983. 


Η φωτογραφία βρέθηκε στο αρχείο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης της ομάδας που διοργανώνει την έκθεση «GR80s: Η Ελλάδα του ’80 στην Τεχνόπολη» στις αρχές του 2017. 

Στο στιγμιότυπο που απαθανάτισε ο φωτορεπόρτερ διακρίνονται οχήματα του αμαξοστασίου Αγίου Δημητρίου της πρώην ΕΑΣ. Πρόκειται για τα περίφημα διώροφα λεωφορεία Leyland Olympian που είχαν παραληφθεί στο πλαίσιο της διεκδικήσεως των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 από την Αθήνα. Ακόμα πιο μπροστά, διακρίνεται αστικό λεωφορείο Atlas Balkankar. 

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το όχημα 369.

Εκείνη την εποχή, τα διώροφα λεωφορεία εξυπηρετούσαν τη γραμμή «Αθήνα – Βάρη». 

  • Στην έκθεση «GR80s: Η Ελλάδα του ’80 στην Τεχνόπολη», η οποία θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στα τέλη Ιανουαρίου του 2017, έχει γίνει σοβαρή μελέτη για να απεικονισθεί εκείνη η εποχή που στάθηκε καθοριστική για τη σημερινή εικόνα της χώρας μας. Ήδη η ομάδα «Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία», σε συνεργασία με τη ΛΑΕΓΕ και τους Χ. & Β. Λαζαρόπουλο συνεργάζονται με τους διοργανωτές ώστε να υπάρχει ενεργός συμμετοχή στην έκθεση που θα συζητηθεί. Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.