Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Ο Δημήτρης Μαρούγκας και το Βιαμάξ του ΚΤΕΛ Αττικής

Τρεις φωτογραφίες, που δεν έχουν
δημοσιευθεί άλλη φορά, από τον εγγονό του
 


Άγνωστα στιγμιότυπα από εκδρομές με ένα υπέροχο λεωφορείο του 8ου ΚΤΕΛ, του γνωστού μας ΚΤΕΛ Αττικής, εξασφαλίσαμε από το αρχείο του βετεράνου προέδρου αυτοκινητιστών Δημήτρη Μαρούγκα χάρη στον εγγονό του, τον Σωτήρη.


Ο Δημήτρης Μαρούγκας ήταν ένας άνθρωπος με πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση αλλά και εμπειρία από τα πεδία της τιμής και των αγώνων της Πατρίδας το 1921 στο Εσκί Σεχίρ. Ο παλιός αυτοκινητιστής απεβίωσε το 1985 αλλά η μνήμη του έχει μείνει ζωντανή χάρη στον εγγονό του, ο οποίος διατηρεί το πολύτιμο αρχείο του με σημαντικές οικογενειακές και συνδικαλιστικές στιγμές τόσο στους Αμπελοκήπους, όσο και ευρύτερα.

Σήμερα ο Σωτήρης προσέφερε στο “Bus Oldtimers” τρεις ιστορικές φωτογραφίες που τον δείχνουν σε ένα παλιό ημιαστικό  και μπροστά από ένα τουριστικό λεωφορείο.

Οι δύο πρώτες προέρχονται από εκδρομές της δεκαετίας του ’60 ένα υπέροχο Mercedes OP315/57 Βιαμάξ του 1959, το 8/27 του ΚΤΕΛ Αττικής. Αυτό το λεωφορείο αντικαταστάθηκε το 1980 από ΜΑΝ με αμάξωμα ΑΛΠΑ.

Όπως μας είπε ο εγγονός του Δημήτρη Μαρούγκα, ο παππούς του είχε ταξί και φορτηγά ενώ πάντα είχε τεράστια εκτίμηση στο επαγγελματικό τιμόνι χάρη στο οποίο στήριξε την οικογένειά του.

Απολαύστε τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ επάνω τους:

Στάση κάνει το εκδρομικό και κάποιοι γεμίζουν νερό στα παγούρια τους από τη δημόσια βρύση...

Αναμνητική φωτογραφία μετά το μπάνιο και λίγο πριν από τη βόλτα στο ταβερνάκι για μεσημεριανό ψάρι και κρύα μπύρα...

Μεγάλος πια, ο Δημήτρης Μαρούγκας περιστοιχίζεται από την οικογένειά του, ύστερα από ένα καλοκαιρινό μεσημαριανό τσιμπούσι κάτω από τα πεύκα και μπροστά απ' το λεωφορείο... 


Διαβάστε ακόμα: 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.