Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Καβάλα: Φορτηγό έπεσε σε Mercedes Biamax μέσα στην πόλη!Μία απίστευτη σύγκρουση φορτηγού που ήταν σταθμευμένο και μάλλον λύθηκε το χειρόφρενό του κι έπεσε πάνω σε διερχόμενο αστικό λεωφορείο Mercedes Βιαμάξ, στη διασταύρωση Παλαιολόγου με Δαγκλή και Ρούσβελτ.
 
 Τα σκαλιά που φαίνονται δεξιά στη φωτογραφία είναι του σπιτιού του Λαζίδη που ακόμη υπάρχει. Η γωνιακή καπναποθήκη που φαίνεται πίσω από τα δύο οχήματα επίσης υπάρχει, σε αντίθεση με το νεοκλασσικό που διακρίνεται πίσω από το λεωφορείο που έγινε πολυκατοικία. Οι κυβόλιθοι έχουν εξαφανιστεί από καιρό.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο "30xronia.blogspot", στό βάθος δεξιά διακρίνεται ο οδηγός του λεωφορείου Σίμος Γιοβ. να παρακολουθεί έκπληκτος. Το περιστατικό σημειώθηκε μάλλον στα τέλη της δεκαετίας του ΄60.
 
Η φωτογραφία προέρχεται από το εξαιρετικό  φωτογραφικό λευκώμα: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ - 80 ΧΡΟΝΙΑ που εξέδωσε η Θρακική Εστία Καβάλας σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Καβάλας. 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.