10/10/13

Αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Α.Ο. Χανιά με το μουσειακό Biamax (ΦΩΤΟ - VIDEO)



Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η συμμετοχή παλιού αστικού λεωφορείου της συλλογής Λαζαρόπουλου στην εκδήλωση του «Α.Ο. Χανιά» για την επιστροφή της ομάδας στη Β’ Εθνική ύστερα από 32 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας περισσότεροι από τρεις χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από το υπαίθριο περίπτερο του «Α.Ο.Χ.» στην πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου μπροστά στην Αγορά των Χανίων. Είδαν το μουσειακό Mercedes Benz Ο322 Βιαμάξ αλλά και την έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από την ιστορία του ΑΟΧ από το 1945 ως σήμερα.

Την Κυριακή, το μουσειακό λεωφορείο μετέφερε στο γήπεδο των Περιβολιών 21 παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του «Α.Ο. Χανιά» προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον «Φωκικό», επί του οποίου επικράτησε η κρητική ομάδα.

«Η προσπάθεια μας είναι καθαρά ιδιωτική, δεν παίρνουμε καμία απολύτως επιδότηση και στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την βιομηχανική κληρονομιά της χώρας», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Χάρης Λαζαρόπουλος, διαχειριστής της ΛΑΕΓΕ. 

Ο μοναδικός φορέας που υποστηρίζει διαχρονικά αυτήν την προσπάθεια είναι ο ΟΑΣΑ και ειδικά οι εργαζόμενοι της Ο.ΣΥ. (πρώην ΕΘΕΛ) οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει αυτήν την πρωτοβουλία και χάρη σ' εκείνους αυτή τη στιγμή μερικά από τα πιο όμορφα μουσειακά λεωφορεία που κατασκευάστηκαν στη χώρα μας φιλοξενούνται και φυλάσσονται. 

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο κ. Λαζαρόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε το κράτος να έχει δημιουργήσει το Εθνικό Μουσείο Μεταφορών ώστε να μείνει ζωντανό ένα κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδας και της βιομηχανικής κληρονομιάς.


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία της ομάδας «Ποδηλατοδρομίες» των Χανίων που πέρασαν από την πλατεία για να δουν το λεωφορείο και την έκθεση, καθώς και η υποστήριξη που είχε η εκδήλωση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα «Χανιώτικα Νέα», τη «Νέα Τηλεόραση», τον σταθμό «Κύδων» αλλά και από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. 

Aπολαύστε τώρα τον μοναδικό χαιρετισμό που σας απευθύνουν οι ποδηλάτες των Χανίων δίπλα στο  μουσειακό λεωφορείο Mercedes Benz O322 Βιαμάξ: 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate