Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Α.Ο. Χανιά με το μουσειακό Biamax (ΦΩΤΟ - VIDEO)Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η συμμετοχή παλιού αστικού λεωφορείου της συλλογής Λαζαρόπουλου στην εκδήλωση του «Α.Ο. Χανιά» για την επιστροφή της ομάδας στη Β’ Εθνική ύστερα από 32 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας περισσότεροι από τρεις χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από το υπαίθριο περίπτερο του «Α.Ο.Χ.» στην πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου μπροστά στην Αγορά των Χανίων. Είδαν το μουσειακό Mercedes Benz Ο322 Βιαμάξ αλλά και την έκθεση φωτογραφίας με στιγμιότυπα από την ιστορία του ΑΟΧ από το 1945 ως σήμερα.

Την Κυριακή, το μουσειακό λεωφορείο μετέφερε στο γήπεδο των Περιβολιών 21 παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του «Α.Ο. Χανιά» προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον «Φωκικό», επί του οποίου επικράτησε η κρητική ομάδα.

«Η προσπάθεια μας είναι καθαρά ιδιωτική, δεν παίρνουμε καμία απολύτως επιδότηση και στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την βιομηχανική κληρονομιά της χώρας», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Χάρης Λαζαρόπουλος, διαχειριστής της ΛΑΕΓΕ. 

Ο μοναδικός φορέας που υποστηρίζει διαχρονικά αυτήν την προσπάθεια είναι ο ΟΑΣΑ και ειδικά οι εργαζόμενοι της Ο.ΣΥ. (πρώην ΕΘΕΛ) οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει αυτήν την πρωτοβουλία και χάρη σ' εκείνους αυτή τη στιγμή μερικά από τα πιο όμορφα μουσειακά λεωφορεία που κατασκευάστηκαν στη χώρα μας φιλοξενούνται και φυλάσσονται. 

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο κ. Λαζαρόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε το κράτος να έχει δημιουργήσει το Εθνικό Μουσείο Μεταφορών ώστε να μείνει ζωντανό ένα κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδας και της βιομηχανικής κληρονομιάς.


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία της ομάδας «Ποδηλατοδρομίες» των Χανίων που πέρασαν από την πλατεία για να δουν το λεωφορείο και την έκθεση, καθώς και η υποστήριξη που είχε η εκδήλωση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα «Χανιώτικα Νέα», τη «Νέα Τηλεόραση», τον σταθμό «Κύδων» αλλά και από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. 

Aπολαύστε τώρα τον μοναδικό χαιρετισμό που σας απευθύνουν οι ποδηλάτες των Χανίων δίπλα στο  μουσειακό λεωφορείο Mercedes Benz O322 Βιαμάξ: 

video

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.