Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

"Γιουρούσι" επιβατών σε Vanhool, στην Εθνική Άμυνα

Στιγμιότυπο από τις αφετηρίες της "Εθνικής Άμυνας" με Vanhool, Neoplan και MB O405 GN.
Επί τρεις ημέρες μετέφερε η ΕΘΕΛ επιβάτες στις εγκαταστάσεις του νέου αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα, κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, τον Μάρτιο του 2001. 

Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΕΛ, ο σημερινός δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κ. Κόκκορης, είχε αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη και την εκτέλεση αυτού του σχεδίου μεταφοράς και ξενάγησης πολιτών στο νέο αεροδρόμιο της Αττικής. Το μεγαλύτερο μεταφορικό φόρτο επωμίστηκαν τότε τα αμαξοστάσια του Βοτανικού και του Ελληνικού. 

Χαρακτηριστική ήταν η συμβολή του τότε αμαξοστασιάρχη Βοτανικού κ. Κ. Κόντη, ο οποίος διέθεσε όσα Vanhool και Neoplan βρίσκονταν στην καλύτερη κατάσταση. Μια εβδομάδα πριν από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, τα συνεργεία στο Α/Σ Βοτανικού λειτουργούσαν νυχθημερόν για να βρίσκονται τα οχήματα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κινητοποιήθηκε και η ΠΕΒ στον Ρέντη ώστε τα σαλόνια σε ορισμένα λεωφορεία να μην έχουν το παραμικρό ψεγάδι. 

Απ' αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση δημοσιεύουμε σήμερα φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στις 22 Μαρτίου 2001 στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΪΚΗ". Δείχνει τη λαοθάλασσα που συγκεντρώθηκε στις αφετηρίες της Εθνικής Άμυνας για να επιβιβαστεί σε Vanhool, Neoplan και σε αρθρωτά Mercedes Benz O405 GN προκειμένου να δει τις εγκαταστάσεις του νέου αερολιμένα. 

Φαίνεται το όχημα 1/21, το Vanhool ΥΕΜ 4921, το οποίο επιβίβαζε τη στιγμή που βρέθηκε στο σημείο ο φωτορεπόρτερ. Διακρίνεται το λεωφορείο με τον παλιό χρωματισμό, όπως παραλήφθηκε από τον "Σφακιανάκη", όπως και τα "Neoplan" από τον Παπαδάκη... 

Σε άλλες εποχές, οι εισπράκτορες αποκαλούσαν αυτό το φαινόμενο ως... "γιουρούσι"! 


Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.