Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Ζωγραφίζει (κυριολεκτικά) ο Παναγιώτης του ΟΑΣΘ

O "Αλέξανδρος" ποζάρει δίπλα σε "Δεινόσαυρο" σε καλές εποχές του ΟΑΣΘ
όταν στο "31 Βούλγαρη - Σφαγεία" οι Volvάρες έγραφαν χιλιόμετρα...   
Με τον καλό φίλο, τον Παναγιώτη γνωριστήκαμε μέσω της ομάδας που έχουμε στο "Facebook" με την ονομασία "ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ".
Οι συζητήσεις μας κινούνται μεταξύ ιστοριών για τα παλιά λεωφορεία, για παρατημένα οχήματα γύρω από τη Θεσσαλονίκη, για τον ΟΑΣΘ και φυσικά για την όμορφη συμπρωτεύουσα που αγαπάμε για πολλούς και διάφορους λόγους. Ξαφνικά ο Παναγιώτης, ο οποίος εργάζεται στον ΟΑΣΘ, μάς έκανε μια σημαντική αποκάλυψη.
Ζωγραφίζει και διατηρεί ζωντανή την εικόνα παλιών αγαπημένων λεωφορείων. Τα έργα του είναι τόσο προσεγμένα ώστε ο 35χρονος φίλος μας θα γινόταν περιζήτητος όταν τα εργοστάσια της "Βιαμάξ", των αδελφών Σαρακάκη, η ΕΛΒΙΑΜ, ο Ρεντούμης και πολλοί άλλοι ένδοξοι της ελληνικής αμαξοποιΐας αναζητούσαν σχεδιαστές.
Δεν αρκεί μόνο το χάρισμα. Ο Παναγιώτης έχει το μεράκι και ξεχωρίζει.
Απολαύστε μερικά από τα έργα του και φυσικά, μπορείτε να σχολιάσετε...
Ακόμα και οι λάτρες αυτών των Magirus της ΕΑΣ θα ζήλευαν μια τόσο καλή απόδοση των "θηρίων"...
Πανέμορφο υπεραστικό Magirus Deutz 32 θέσεων...
Το θρυλικό "2" της Κέρκυρας, το Ο302 Βιαμάξ, του κοινού φίλου Ανδρέα, με ιδιαίτερη αφιέρωση...
Αν ο Παναγιώτης ζούσε στο Μανχάιμ, σίγουρα θα στελέχωνε το σχεδιαστικό τμήμα της EvoBus με τέτοια απόδοση στο Ο303.
Αστικού τύπου Volvo της ΕΛΒΟ, όμοιο με αυτά που κυκλοφορούν στον ΟΑΣΘ.
Οι φίλοι των λεωφορείων λένε ότι ο "Αλέξανδρος" είναι ο τελευταίος των "Μοϊκανών", δηλαδή το τελευταίο αξιόστο δείγμα της ελληνικής αμαξοποιΐας και φέρει την υπογραφή "Σαρακάκης"...
Πολυαγαπημένο Volvo B10M "Δεινόσαυρος" που θυμίζει θρυλικά δρομολόγια από την Επανωμή στην πλατεία Δικαστηρίων και περιπάτους στην παραλιακή ή στην αγορά της Θεσσαλονίκης...
Θρυλικό Magirus του ΟΑΣΘ "Χωρίς Εισπράκτορα" στη γραμμή "15".
Θα μπορούσε να είναι αφίσα από διαφημιστικό φυλλάδιο της ΕΛΒΟ με τη σουηδέζα κούκλα σε πρώτο πλάνο.
Πανέμορφο Mercedes O302 s της Βιαμάξ διά χειρός Παναγιώτη...

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.