Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΦΩΤΟ: "Two faces of January" με Mercedes Βιαμάξ στα Χανιά

Εδώ το συνεργείο που εργάζεται για να γίνει αυτή η πλευρά όπως ήταν το λιμάνι, το 1962.
Με ιδιαίτερη επιτυχία προχωρούν τα γυρίσματα της ταινίας "Two faces of January" στα Χανιά της Κρήτης με τη συμμετοχή των ηθοποιών Βίγκο Μόρτενσεν, Κύρστεν Ντανστ και Όσκαρ Ιζάακ.
Το άνοιγμα του παλιού λιμένος των Χανίων έχει μετατραπεί σε χρονομηχανή που γυρίζει ακόμα και τον πιο δύσπιστο επισκέπτη στο 1962. Ο σκηνοθέτης Χοσέιν Αμίνι, το πολυπληθές επιτελείο της εταιρείας παραγωγής "Zelus", ο σκηνογράφος κ. Δημήτρης Ζιάκας και οι συνεργάτες του έχουν κάνει υποδειγματική δουλειά που θα τη ζήλευαν οι πιο ακριβοπληρωμένοι ειδικοί του Χόλυγουντ.
Σ' αυτό το όμορφο σκηνικό αλλά και στα μοναδικά τοπία της κρητικής γης από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο κι από την Ανώπολη των Σφακίων μέχρι το Φραγκοκάστελλο παίζουν τρία ιστορικά λεωφορεία ελληνικής κατασκευής, από τη Βιαμάξ.
Διακρίνονται δύο αυτοφερόμενα Mercedes Benz R495 κι ένα λεωφορείο τύπου υπεραστικού Ο322 που μετασκευάστηκε κι επισκευάστηκε σε χρόνο μηδέν, ενώ θα αποκατασταθεί αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων.
Απολαύστε μερικές από τις αποκλειστικές φωτογραφίες της ΛΑΕΓΕ από το χώρο των γυρισμάτων που δεν θα δείτε πουθενά αλλού:
 
Με οδηγό παλιές φωτογραφίες, έτσι στήθηκε η παλιά αφετηρία των λεωφορείων από τα Χανιά προς το Ηράκλειο.

Οι οδηγοί των παλιών λεωφορείων σε πρώτο πλάνο.

Αντίστροφη μέτρηση πριν αρχίσει το μεσημβρινό γύρισμα στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Γυρίσματα στο παλιό λιμάνι των Χανίων για την ταινία "Δύο όψεις του Ιανουαρίου" με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Κύρστεν Ντανστ και Όσκαρ Ιζάακ.

Γυρίσματα στο παλιό λιμάνι των Χανίων για την ταινία "Δύο όψεις του Ιανουαρίου".

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.